Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fernando Alonso truer med afgang

Formel 1 
08/12/08 

Fernando Alonso er alt andet end tilfreds med de tiltag som Max Mosley og FIA har travlt med i øjeblikket. Han truer med at forlade Formel 1 i utide.
 

Standardmotorer og transmission. Mere og mere ens biler. Kinetics opsamling af tabt energi. Spørger man Fernando Alonso om disse ting, så betragter han dem næsten som bandeord.

Fernando Alonso er bange for at udviklingen i Formel 1 vil tage en forkert drejning, hvis Max Mosley får held med at gennemføre sine efterhånden omfattende omkostningsbesparende forslag. I hvert fald kommer Fernando Alonso med kritik af de mange forslag som Max Mosley er kommet med i den senere tid. Dermed er Fernando Alonso med i koret af kritikere af disse forslag. Størst kritik er som alle ved kommet fra Toyota og Ferrari især. Faktisk ser Fernando Alonso disse forslag som ødelæggende for Formel 1 som man kender det i dag. Fernando Alonso ser helst at Formel 1 stadig forbliver som et teknologisk udviklingssted af højeste karat.

Han truer endda med at trække sig tilbage fra Formel 1 hvis FIA og Max Mosley får held til at gennemføre disse ting.

Heller ikke indførslen af KERS begejstrer ham specielt meget. Det han har observeret hidtil er, at mange teams ikke har fået det forventede ud af KERS - endnu. Derimod er han glad for at slicks vender tilbage.

Og så er der en ting som han ikke forstår. Mange er faktisk på linie med ham i den opfattelse. Det er at flere teams vælger at præsentere deres nye bil meget tidligt. Allerede i midten af januar er de første 3 - 4 teams ude med præsentationen af deres biler. Renault venter til et senere endnu ikke fastlagt tidspunkt med deres præsentation.

"De biler som bliver præsenteret tidligt, har alligevel ikke ret meget tilfælles med de biler som kører det første Grand Prix i sæsonen. I tidsrummet fra en tidlig præsentation til det går løs for alvor, er så mange ting ændret og/eller forbedret at det slet ikke er den samme bil mere."

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Renault F1
  •