Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Anden testrunde med M3'eren overstået

ALMS
GT Class 

02/12/08 

American Le Mans SeriesTre af BMW kørere fra World Touring Car Championship serien, Jörg Müller, Andy Priaulx og Agusto Farfus Jr. har netop afsluttet den anden testrunde med den nye BMW M3 GT2 racer, som bliver indsat i American Le Mans Series mesterskabet i 2009 af BMW Rahal Letterman Racing Team.
 

Mens første testrunde var henlagt til Road Atlanta, foregik anden testrunde på Sebring banen i Florida - samme bane som åbner ALMS sæsonen 2009.

Testen på Sebring strakte sig over fem dage, og udover testen af selve konstruktionen og de mekaniske komponenter på den nye BMW racer, blev der også testet forskellige dæktyper, for at se hvilken compound der passede bilen bedst.

Mandag og tirsdag var de to 'travleste' testdage, her kørte BMW M3'eren henholdsvis 550 og 465 kilometer, og da der der kom lidt regn under testen, fik man også muligheden for at prøve BMW'en under disse forhold, samt teste forskellige regndæk.

BMW M3 raceren har nu kørt mere end 2300 kilometer, som har været uden større mekaniske defekter eller andre fejlfunktioner.
Der er undervejs blevet skiftet en motor, for at BMW's teknikere kunne komme til at vurdere slidtagen på den. Motorskiftet fandt sted efter mandagens kørsler, og bød ikke på nogle problemer og herudfra vurderer BMW Rahal Letterman Racing Team testen som en succes.

Det er teamets plan at nå endnu en testrunde inden den officielle ALMS testsession på Sebring den 26. til 28. januar 2009, der samtidig er optakten til sæsonpremieren "57th Mobil 1 Twelve Hours of Sebring" der udover at starte den 11. sæson i ALMS serien, også er seriens løb nummer 100 - så regn med at der bliver masser af fest, farver og godt race på Sebring i dagene den 18. til 21. marts 2009.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Andy Priaulx
  • Augusto Farfus Jr.
  • Jörg Müller
  • Rahal Letterman Racing
  • Sebring
  • 21/03/09 - Sebring - ALMS
  • De to første BMW kørere på plads
  • Første test med den nye M3'er
  •