Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU’s Hæderspokal til Jørn Rasmussen

Diverse 
02/12/08 

For kun anden gang nogensinde uddelte DASU på Motorsportens Gallafest 2008 unionens fornemste pris, DASU’s Hæderspokal. Prisen, der blev indstiftet i 2005, gik til administrerende direktør ved Yokohama Danmark A/S, Jørn Rasmussen.
 

Ved Motorsportens Gallafest kårede DASU endvidere årets talenter indenfor karting, bane og rally. Valget faldt på følgende kørere:
Karting: Jonas Hansen Vissenbjerg
Banesport: Kevin Magnussen Roskilde
Rally: Kenneth Madsen Dianalund


Lørdag blev DASU’s tre talentpriser uddelt. Kenneth Madsen (tv.) blev kåret som årets rallytalent, mens æren tilfaldt Jonas Hansen (midten) i karting. Kevin Magnussen fik prisen som årets banesportstalent, men da Magnussen den yngre var optaget af at teste racerbiler i udlandet, modtog Jan Magnussen (th.) prisen på sønnens vegne.
(Foto: DASU)

For kun anden gang nogensinde uddelte DASU på Motorsportens Gallafest 2008 unionens fornemste pris, DASU’s Hæderspokal.
Prisen, der blev indstiftet i 2005, gik til administrerende direktør ved Yokohama Danmarks A/S, Jørn Rasmussen. I sin begrundelse fremhævede DASU’s næstformand Hans Bruun prismodtagerens mangeårige støtte til bilsporten, både indenfor bane og rally.
Af prisens statutter fremgår bl.a. at ”Dansk Automobil Sports Unions Hæderspokal er indstiftet for at hædre en person, en organisation, en klub eller et team, som har opnået helt ekstraordinær og bemærkelsesværdig succes for dansk bilsport”.

DASU Hæderspokal er tidligere tildelt Tom Kristensen.

Årets talenter

Ved Motorsportens Gallafest kårede DASU endvidere årets talenter indenfor karting, bane og rally. Valget faldt på følgende kørere:

Jonas Hansen - karting
I 2008 har DASU udpeget 15-årige Jonas Hansen fra Vissenbjerg som Årets Talent i karting.
Kåringen følger efter en sæson, hvor fynboen konstant har leveret topresultater i både dansk og international karting, herunder andenpladsen i Dansk Super Kart og samlet vinder af jysk/fynsk mesterskab i klassen KF3.
Jonas gjorde sig første gang bemærket i 2006, hvor han blev DASU-mester i Formel Junior. Året efter fortsatte fremgangen, indtil det i 2008 for alvor gik løs også internationalt. Bedste resultat her blev en 11. plads i EM, mens det også er blevet til topresultater i løb i Sverige og Italien.

Kevin Magnussen - bane
Årets talent i bane er den hidtil yngste Danmarksmester i Formel Ford gennem tiderne, Kevin Magnussen. Blot 15 år gammel kunne Roskilde-knægten smykke sig med titlen, som tilmed var sikret en runde før slut. Samtidig vandt han Ford Junior Cup, hvor førstepræmien er en betalt deltagelse i Formula Ford Festival. Her blev det til en flot syvendeplads.
Kevin Magnussen vandt hele 11 af 16 afdelinger i Formel Ford og fik tilmed tid til at starte i den tyske Formel ADAC serie, hvor det blev til flere topplaceringer.
I 2006 blev han kåret som årets talent i karting, så hædersbevisninger er ikke noget nyt for Kevin!

Kenneth Madsen - rally
Det lysende talent i dansk rally 2008 er Kenneth Madsen. I en alder af kun 19 år, og i sin første fulde rallysæson nogensinde, vandt mekanikerlærlingen fra Dianalund ubesværet DIF-Danmarksmesterskabet i den lille grp. N klasse og blev derved danmarkshistoriens hidtil yngste rallymester. I tilgift fik Kenneth i november sin internationale debut i South of England Tempest Rally, i parentes bemærket hans første grusrally, og kun en knækket drivaksel på sidste prøve forhindrede en sensationel klassesejr.
Årets succes er delt med de to andenkørere Anja Kristensen og Carina Møller.

Øvrige hæderstegn

Colding Pokalen til Michael E. Christensen
Colding-pokalen tildeles i 2008 Michael Engstrøm Christensen. I sit første år i seniorklassen KF2 prægede Michael klassen i Deutsche Kart Meisterschaft, hvor han sluttede som bedste dansker. Det kunne meget vel være endt endnu bedre, hvis ikke den 16-årige sydjyde var kommet ud for et voldsomt uheld i anden afdeling på Wackersdorf. Det var flot klaret af Michael at overvinde dette uheld og afslutte sæsonen med en sejr i Stora Priset i Göteborg.
Colding Pokalen er tidligere tildelt bl.a. Jan Magnussen, Jason Watt, Nicolas Kiesa, Nikolaj Bøllingtoft og Ronnie Bremer.
Colding Pokalen er indstiftet af guldsmed Kim Colding.

Höltzer Pokalen til John Nielsen
Automobil Sports Klubben overrakte Hölzer-pokalen til John Nielsen som anerkendelse for dennes fantastiske karriere, hvor højdepunktet er sejr i generalklassementet på Le Mans i 1990.
Men ”Super John” har konsekvent præget både dansk og international racing siden og var frem til 2007 blandt de absolutte frontfigurer i DTC. I 2008 har han sammen med Casper Elgaard og Team Essex leveret en fantastisk præstation på Le Mans og i løbsserien European Le Mans Series i LMP2-klassen. Begge steder blev det til samlede andenpladser og med klassesejren på Monza som årets absolutte højdepunkt.
Hölzer-Pokalen er Danmarks ældste motorsportspris.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • John Elgaard Nielsen
  • Kenneth Madsen
  • Kevin Magnussen
  • Tom Kristensen
  •