Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Audi både op- og nedruster

Le Mans 
01/12/08 

Le MansAudi vandt bare alt i år, startende med LMP1 sejre i 12-timers løbet på Sebring og 24-timers løbet på Le Mans - begge gange med Tom Kristensen i den vindende bil - samt sejr i Le Mans Series, hertil både kører- og teammesterskaberne i ALMS mesterskabet samt kørermesterskabet i DTM.
 

Man kan næste ikke vinde mere end Audi gjorde i 2008, det både forpligter og motiverer til at gøre det endnu bedre i den kommende sæson, hvilket de selvfølgelig allerede nu arbejder på.

I fredags offentliggjorde Audi at de den kommende sæson stiller til start til 12-timers løbet på Sebring i marts, hvor deres nye sportsvognsprototype Audi R15 TDI får sin debut i LMP1 klassen.


Audi R10 TDI sendes nu på pension, i 2009 bliver den afløst af en helt ny racer kaldet R15.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det blev samtidig oplyst at Audi også stiller op i 24-timers løbet på Le Mans med R15 raceren - det endda med hele tre styk, hvis de udnytter alle deres invitationer. Audi oplyste også at den otte dobbelte Le Mans vinder - danske Tom Kristensen - igen er med på holdet.


Tom Kristensen får i 2009 chancen for at vinde sin 9. Le Mans sejr.
(Foto: Natascha Theisen)

Sideløbende med den nye R15 LMP1 racer vil Audi også videreudvikle på deres nuværende Audi A4 DTM racer - noget der jo sker til hver sæson.
Udover denne naturlige udvikling, vil Audi også bygge fire helt nye A4 DTM racere, som skal bruges til at vinde 2009 mesterskabet, og dermed sikre at Audi bliver de første der vinder mesterskabet tre år i træk - i 'det nye' DTM mesterskab.


Audi er med i DTM igen i 2009.
(Foto: Natascha Theisen)

Men samtidig forlyder det at Audi vil stille med færre biler i DTM næste år - noget der bestemt vil gå hårdt ud over serien, der i forvejen kæmper med at der kun er to mærker repræsenteret, nemlig Audi og Mercedes Benz.
Der er endnu ikke sat navne på hvilke kørere der skal køre for Audi i DTM mesterskabet.

Men skærer Audi ned på DTM aktiviteterne, så kommer de tilgengæld med på en helt ny front.
For første gang bygger Audi en bil til GT3 klassen, den bliver baseret på Audi R8 gadesportsvognen, og der vil i første omgang blive bygget 8 R8 LMS racere.


Audi R8 LMS.
(Foto: Motorsporten.dk)

Som navnet antyder er det en bil der vil kunne bruges i Le Mans Series, ligesom det er planen at den skal deltage i 24-timers løb på Nürburgring.
Her er tale om en kundebil med en 500 hestekræfters V10 motor, og selv om Audi meddeler at der ikke bliver indsat nogle fabriksracere, er tre af deres faste kørerte med i udviklingen af den ny racer - det gælder Christian Abt, Frank Biela og Frank Stippler.


Audi R8 LMS.
(Foto: Motorsporten.dk)

Så der bliver oprustet på både LMP1 og GT3 fronten, mens der tilgengæld nesrustes lidt på DTM programmet - hvis altså man skal tro alle rygterne fra Essen Motor Show.


Hr. Nielsen

Første løb for Audi i 2009 bliver R15 raceren premiereløb i forbindelse med 12-timers løbet på Sebring - vil du overvære dette, så klik her!
Læs mere om:
 • Christian Abt
 • Frank Biela
 • Frank Stippler
 • Tom Kristensen
 • Le Mans
 • Sebring
 • 21/03/09 - Sebring - ALMS
 • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
 • Halvdelen af Le Mans 2009 feltet er fundet
 • Tom K kører Le Mans 2009
 •