Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Jan Magnussen hyldet for sit DTC-mesterskab

Diverse 
01/12/08 

Årets bedste kørere fra Danish Touringcar Championship kåret ved gallafest
En lang og hård kamp for de danske bilsportskørere i almindelighed og kørerne fra Danish Touringcar Championship i særdeleshed sluttede sent lørdag aften på Radisson SAS Scandinavia Hotel. Her blev den traditionsrige Motorsportens Gallafest afholdt, og her fik de bedste kørere fra årets kongeklasse overrakt medaljer og pokaler som de synlige beviser for deres præstationer i årets sæson.
 

En mand i centrum var Jan Magnussen, England. For anden gang i sin karriere kunne han få hængt Danmarks Idræts-Forbunds guldmedalje om halsen efter at have vundet Danish Touringcar Championship. Første gang, det skete, var i 2003, hvor han vandt titlen for Peugeot Statoil Motorsport. Årets titel blev sikret for Team Den Blå Avis Valvoline.


De tre medaljetagere i DTC (fra venstre) Michael Outzen, Jan Magnussen og Henrik Lundgaard.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Med på scenen var også to af de kørere, som gav Jan Magnussen kamp til stregen. Det var Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe, der af Dansk Automobil Sports Union modtog henholdsvis sølv- og bronzemedaljerne for deres præstationer.

Udover de tre bedste i det generelle klassement blev feltets tre bedste privatkørere hædret med pokaler i DTC Cuppen. Her gik den største til Robert Schlünssen, Tyskland, der vandt efter en sæsonlang duel med Jens Edman, Sverige, som tog andenpladsen, mens Kasper Jensen, Aalborg, i sæsonens allersidste løb lige akkurat sikrede sig det point, der sikrede ham tredjepladsen.


Sæsonens tre bedste privatkørere i DTC (fra venstre) Kasper Jensen, Robert Schlünssen og Jens Edman.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det vindende team i teamkonkurrencen blev også fejret. Her gik titlen til Chevrolet Motorsport Danmark, og her kom teamejerne Michael Klostermann og Kent Bo Steffensen på scenen for at modtage det synlige bevis for sit teams indsats i 2008.


Michael Klostermann og Kent Bo Steffensen modtog det synlige bevis på teammesterskabet for Chevrolet Motorsport Danmark.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Motorsportens Gallafest sluttede med uddelingen af DTC A/S’ Ærespris, som i år gik til Tom Kristensen, Monaco, som anerkendelse for dennes ottende Le Mans-sejr.


Tom Kristensen modtog DTC's ærepris og et stort maleri af sin vindende Audi R10 fra Le Mans.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Jan Magnussen
  • Jens Edman
  • Kasper Juul Jensen
  • Kent Bo Steffensen
  • Michael Klostermann
  • Michael Outzen
  • Robert Schlünssen
  • Tom Kristensen
  •