Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU 60 års jubilæum blev fejret

Diverse 
26/11/08 

I går fejrede DASU sit 60 års jubilæum, det foregik i Idrættens hus i Brøndby og der var sat flere spændende ting på programmet i dagens anledning
 

Præsident for DASU, Carl Christian Hansen(CC), bød velkommen med en kort gennemgang af DASU historien og fik fortalt om ophavet til DASU organisationen og ikke mindst vigtigheden af at man i 1965 etablerede den første permanente racerbane i Skandinavien, beliggende lidt udenfor København, bedre kendt som Roskilde Ring.


DASU præsident Carl Christian Hansen vil gerne kunne trække flere unge ind fra gaderne til motorsporten.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det andet store fremskridt kom i 1983 da DASU blev medlem af Dansk Idrætsforbund og dermed kunne få elitepenge fra Team Danmark midlerne og således i dag kan bryste sig af at være en stærk organisation, både økonomisk og især sportsligt når der ses på de resultater der er opnået af DASU kørere fra lille Danmark udi hele verdenen, i alle bilsportens klasser vel at mærke.

C.C. fortalte om et andet vigtigt område for DASU, at støtte færdelsessikkerhedsfremmende arbejde, hvilket sker via lokale klubber og medlemskabet af Rådet for større færdselssikkerhed og ved at deltage aktivt i alle kampagner på området. Og det understregedes af C.C. at de DASU kørere, der havde gjort brug af aktiviteterne der tilbydes af de enkelte klubber, såsom Karting, Folkerace m.m., dels er bedre bilister(dette kan dog ikke bevises) og dels har fået de evner, der skal til for at kunne tackle de uforudsete situationer, der kunne opstå under skiftende vejforhold o.lign. - Det er altså aktiviteter der både kan være med til at holde de unge til at køre race på lukkede baner, under sikre forhold, fremfor offentlige veje, med de farer de kan medføre og det kan være med til at holde de triste tal nede for dødsulykker i trafikken, som desværre ikke ser ud til at bedres i forhold til antallet i 2007.


Der var besøg af prominente gæster ved DASU jbilæet.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ved DASU's 50 års jubilæum havde "Historikeren" Morten Alstrup fået opgaven at summere op omkring dansk motorsport og få samlet den lange DASU historie i en dejlig bog, Dansk bilsport i 50 år, det faktum at dette blot var 7-8 år siden, afholdt ikke DASU fra at lade Morten Alstrup summere op for den seneste 10 års periode.


DASU har fået Morten Alstrup til at skrive en bog om motorsporten i årene 1998-2008.
(Foto: Motorsporten.dk)

Den nye bogudgivelse fra DASU med titlen: "De 10 gyldne år" er ikke et appendix til den tidligere udgave, men en bog der læner sig op af den første og ellers har sine egne fortællinger om de seneste "10 år og 10 tendenser", dette er undertitlen på bogen der opsummerer fra årene 1998 frem til 2008 og der blev ikke lagt skjul på at den store fremgang i dansk motorsport har gjort sit til at det har været muligt at fylde endnu en bog med Mortens præcise og minutiøse gennemgang af denne periode.
Morten kunne afslutningsvis overrække det første eksemplar af værket til en ikke ubetydelig deltager i HMS sammenhængen, HKH Prins Joachim.


Næstformand Hans Bruun fortalte om samarbejdet med Dansk Metal.
(Foto: Motorsporten.dk)

DASU har fået en hovedsponsor, for første gang i historien har DASU indgået et så stort samarbejde med en, i motorsports sammenhængen, ikke helt ukendt partner. Næstformanden Hans Bruun kunne afsløre at Dansk Metal skal være med til at fremme motorsporten yderligere, dels i kraft af sine landsdækkende aktiviteter og dels ved at videreføre de allerede opnåede superresultater i Dansk Superkart, der er Nordeuropas stærkeste gokart serie. Serien har nydt rigtigt godt af en stærk opbakning af dedikerede direkte tv transmissioner, der er sat i værk af TV4 samt en DASU ildsjæl Lars Søby.
Og de skal fortsætte med talentprojektet Dansk Rally Challenge, der skal være med til at udklække nye danske rallykørere.
Scandinavian Formel Ford Festival står også på listen over projekter, der skal sættes i søen i den kommende tid.


Ole Ibsen næstformand i Dansk Metal.
(Foto: Motorsporten.dk)

Næstformanden for Dansk Metal, Ole Ibsen lykønskede DASU med jubilæet og glædede sig over det faktum at Dansk Metal nu var blevet hovedsponsor hos DASU, hvilket falder i god tråd med interesseområderne for hovedparten af de ca. 130.000 medlemmer af Dansk Metal, hvoraf en stor del netop er motorsportstilknyttede i en eller anden grad.
De mange talentklasser der ser dagens lys, Rally Challenge, Suzuki Rally er netop udsprunget af samarbejdet mellem DASU og Dansk Metal og det er netop et af hovedformålene med hovedsponsoraftalen - I den anden retning er Dansk Metal glade for bedre at kunne belyse de mange muligheder der er for ungdommen ved at gennemgå en af de mange Metal-uddannelser.


Den nye formand for DASU Bent Mikkelsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

DASU har netop afholdt repræsentantskabsmøde og Morten Bach Andersen trådte efter 5 år af som formand og gjorde plads til den nye DASU formand Bent Mikkelsen, advokat og adm. direktør for brancheorganisationen De Danske Bilimportører.
Bent Mikkelsen fortalte om de mange samarbejdspartnere der er med til at pleje, styrke og få hjulene til at snurre på DASU maskineriet og han bragte nyheden om at det skulle være blevet lettere for nye medlemmer at komme ind i dansk motorsport uden først at skulle knytte sig til en bestemt sportsgren.
Bent Mikkelsen har også sine rødder i motorsporten, det startede for mere end 40 år siden og i dag er han aktiv i den historiske motorsport ved bla. hill climb.

I dagens festlige anledning blev Tom Kristensen hædret med titlen som Årets bilsports kører 2008 og i dagens anledning var de mange trofæer blevet samlet til fælles skue.
Læs mere om Tom Kristensen's titel her


Tom Kristensen's trofæer fra hans enestående otte Le Mans sejre, er i dagens anledning for første gang blevet samlet til fælles skue.
(Foto: Motorsporten.dk)

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Bent Mikkelsen ny formand for DASU
  • Årets bilsportskører 2008 - Tom Kristensen
  •