Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms stiller skarpt på fremtiden

SuperSport
600 VM Series 

21/11/08 

Nyt team i 2009
Efter en uheldig 2008 sæson stiller Danmarks bedste Road Racing kører, Robbin Harms skarpt på fremtiden. I 2009 skal den 27-årige motorcykelkører fortsat deltage i Supersport Verdensmesterskabet, men det bliver for Veidec Honda teamet, et team, der med den erfarne svensker Milan Milovanovic i spidsen skal forsøge, at sikre Robbin Harms en Top-3 placering i VM.
 

Top-3 var målet for 2008, men det blev ikke nået af en række forskellige årsager, ikke mindst af teknisk art.

”Selv ser jeg teamskiftet som en ny mulighed for at nå helt til tops,” siger Robbin Harms. ”Alle hos Veidec Honda brænder for at få mig frem. Jeg kan simpelthen ikke få bedre opbakning end den, Milovanovic tilbyder. Det er et kanon teamskifte for mig – og ingen behøver at blive skuffet, jeg vil gøre alt for at leve op til forventningerne. Teamet har en meget stærk teknisk pakke, de har fabriksstøtte og en årelang erfaring indenfor game´et. Jeg ser virkelig frem til, at arbejde med nye mennesker, nye udfordringer og skabe nye muligheder.”


Robbin Harms sigter imod Top-3 i VM 2009.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Veidec Honda teamet er oprindeligt hollandsk og det består af folk fra bl.a. Italien, Holland, Sverige og Belgien. Milovanovic selv har seks års erfaring som team-chef, hvoraf de sidste fire er i Supersport klassen.

”Jeg har kendt Robbin i flere år og for blot få uger siden drøftede han og jeg, hvad der ville give ham de bedste muligheder i 2009,” fortæller Mila Milovanovic. ”På det tidspunkt havde jeg ingen anelse om, at det skulle lykkes for mig, at sammensætte et superteam for Robbin. At det siden har kunnet ladet sig gøre, er helt fantastisk og for teamet og mig en stor udfordring. Vi har besluttet os for, at vi skal lykkes,” smiler Milovanovic.

I Supersport Verdensmesterskabet køres der på 600 ccm motorcykler, baseret på serieproducerede maskiner, tunet op til race. Motorerne yder over 150 hestekræfter og VM-løbene afvikles parallelt med løbene i Super-Bike verdensmesterskabet, rundt om i hele verden.

Første race i 2009 findes således sted på den legendariske Philip Island Grand Prix bane i Australien d. 1. marts – forinden har Veidec Honda teamet gennemført et intensivt testprogram, således at udgangspunktet for det nye samarbejde er det bedst mulige.

”Vi er fuldstændig klar over, at selvom Top-3 i VM er vores sæson-mål, vil den første del af sæson’en mest handle om at spore os helt ind på hinanden. I den fase sigter vi imod Top-5 placeringer og de skal siden forvandles til podieplaceringer,” fastslår Robbin Harms forventningsfuldt.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med MC-Hjørnet

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  •      ASETEK SIMSPORTS