Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

De to første BMW kørere på plads

ALMS
GT Class 

18/11/08 

American Le Mans SeriesBMW North America har netop offentliggjort navnene på de to første af den kommende sæsons BMW M3 kørere i American Le Mans Series, og det er et par 'gamle kendinge' - både i BMW og ALMS sammenhæng.
 

De to kørere som BMW North America præsenterede var Bill Auberlen og Joey Hand, de skal køre i den ene af de to BMW M3 racere som BMW Rahal Letterman Racing i ALMS sæsonen 2009.

Både Bill Auberlen og Joey Hand var med sidst BMW deltog i ALMS serien, og deres BMW erfaring strækker sig helt tilbage til 1996, så det er erfarne BMW og ALMS kørere der nu skal sidde i den helt nye M3 racer.

Sidst Bill Auberlen kørte BMW i ALMS sammenhæng var i 1996 til 2004 - i BMW's GT2 racer - hvor han blev den mest succesrige BMW kører og blandt andet vandt klasse mesterskabet i både 1997 og 2004.
Og som et koriosum kan nævnes at han har kørt race i Amerika i samtlige M3 modeller der har været fremstillet.

Joey Hand var fast kører for BMW i ALMS serien i 2004 - 2006, og i den periode vandt han ikke mindre end 5 sejre og var på podiet ialt 13 gange for BMW North America.

Siden det i februar måned blev offentliggjort at BMW ville vende tilbage til American Le Mans Series, er der blevet arbejdet på racerversionen af BMW M3 modellen hos BMW Motorsport i Tyskland, og bilerne forventes leveret og testet første gang i denne måned.
Udover Bill Auberlen og Joey Hand kommer tre af BMW kørerne fra WTCC serien over for at teste med de nye BMW racere, det er Jörg Müller, Andy Priaulx and Augusto Farfus Jr. - men om det er besætningen til bil nummer to i BMW Rahal Letterman Racing vide endnu ikke.

Første test bliver på Road Atlanta og den følges af en test på Sebring.
Det er også på sidstnævnte bane at bilerne får deres racedebut, det sker i forbindelse med ALMS åbningsløbet 2009 - 57th Mobil1 Twelve Hours of Sebring - der køres i dagene den 19. til 21. marts 2009.


Skulle du selv have fået lyst til at overvære sæsonpremieren på Sebring i marts 2009, og se de nye BMW M3 racere samt ikke mindst Jan Magnussen i GT1 Corvetten en af de sidste gange den kører, er der nu mulighed for det. Du kan købe en skræddersyet rejsepakke til Florida - 10 dage i sol og varme med 12-timers løbet som turens højdepunkt - denne rejse arrangeres af Motor Sports Rejser, turen til Florida har afrejse den 14. marts og hjemkomst den 24. marts.
Kun få pladser tilbage, så tilmeld dig nu!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Andy Priaulx
  • Augusto Farfus Jr.
  • Bill Auberlen
  • Joey Hand
  • Jörg Müller
  • Rahal Letterman Racing
  • Road Atlanta
  • Sebring
  •