Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kina på vej ud af VM-kalenderen?

Formel 1 
17/11/08 

Det går stærkt i Formel 1, selvom sæsonen 2008 nu er slut. Nye baner kommer til, andre ”skrottes”. Som det ser ud nu, bliver der ingen Formel 1 i Nordamerika i 2009 og arrangørerne af det franske Grand Prix har ”kastet håndklædet i ringen”.
 

Senest er der meldinger om, at det kinesiske Grand Prix er i fare. Det er ikke Bernie Ecclestone der rasler med sablen, men arrangørerne at GP´et i Shanghai!

Qiu Wei Chang, vice-præsindent i sekretariatet for sport i Shanghai:
”Vi er i øjeblikket i gang med forskellige undersøgelser angående Formel 1 Grand Prix´et. Vi regner med, at kunne levere en rapport først i det nye år. Vi arbejder på at gøre Grand Prix´et rentabelt således at det giver overskud for både os og Formel 1-organisationen. Målet er i første omgang at udligne indtægter/ udgifter… for derefter at få en Win/Win-situation for både os og Bernie Ecclestone. Hvis det ikke lykkes for os, er det overvejende sandsynligt, at vi ikke ønsker at forlænge kontrakten, når den udløber i 2010.”

Arrangørerne i Shanghai er dem som betaler mest for rettighederne til at afholde et Formel 1 Grand Prix. Det sammenholdt med at tilskuertallene siden det første kinesiske Grand Prix i 2004, er faldet år for år, gør at GP´et muligvis ryger ud af VM-kalenderen.
Der arbejdes dog heftigt ”bag kulisserne” for at beholde Kina i VM-sammenhæng. Flere sponsorer og bilfabrikker (Mercedes, Ferrari, BMW) har selvfølgelig interesse i, at beholde GP´et, da Kina er et stort og MEGET interessant marked.

Der har også været flere ideer fremme, for at få højere TV-seertal. Et af forslagene var at gøre det kinesiske Grand Prix til aftenløb som i Singapore.
”Det tror jeg vi skal lade arrangørerne i Singapore om” - siger Qiu Wei Chang - ”det var de dygtige til og vi skal ikke bare kopiere, men selv finde nye ideer. Jeg håber, at vi finder en fornuftig løsning, så vi kan beholde Formel 1 i Shanghai. Skulle det ikke blive tilfældet, er vi klar til at satse på andre motorsports-serier. Mulighederne er til stede, vi har trods alt tilladelse til at bruge banen 200 dage om året!”

Mon ikke lige der var et par emsige naboer i Pederstrup på Djursland og nogle østjyske regions-politikere, der skulle ta´ halmen ud af ørerne og lære lidt af det!!

Them

Læs mere om:
  • Shanghai
  •