Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Flotte resultater for nordjysk karting-ambassadør

KF3 
14/11/08 

2007-sæsonen var et fornuftigt læreår for karting-entusiasten: Thomas Krebs fra Motorsport Nordjylland (MNJ), som her rykkede op i den internationale junior-klasse: KF3 (Karting Formula 3). Krebs Racing var derfor godt forberedt til en 2008-satsning i front, som byggede oven på de gode erfaringer fra førsteårs-sæsonen (rookie).
 

Turneringsplanen for 2008 betød besøg på udenlandske topbaner i Italien, Tyskland, Sverige og Frankrig ud over den hjemlige løbsserie: Dansk Super Kart (DSK).


Thomas Krebs har haft fornem fart i karten i 2008-sæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Konkurrencen i de internationale klasser er ofte intens, forklarer Thomas Krebs. - Startplaceringerne i top tyve afgøres ofte af omgangstider inden for et halvt sekund. Man scorer derfor kun frontplaceringerne på de konkurrencedage, hvor både karten og man som kører er i topform.

I 2007 blev Thomas Krebs placeret som nr. 8 i ranglisteturneringen: Dansk Super Kart, og dette blev senere fulgt op af titlen som jysk/fynsk mester i KF3.

Far Klaus har været teamchef og mekaniker i Krebs Racing lige siden karting-projektets opstart for fem år siden: - Generelt har knægten præsteret en flot stigende formkurve. Allerede efter den første DSK-løbsweekend i Thy var han avanceret til en delt fjerde-/femteplads, selv om vejret drillede noget i det nordvestjyske.

DSK-løbsweekend nr. 2 ud af 3 foregik i Roskilde, hvor Thomas Krebs scorede en firer og en toer i finalerne. Herved avancerede MNJ’eren til tredjepladsen i DSK-stillingen.


Thomas Krebs og den stolte far Klaus fremviser præmiechecken for tredjepladsen i ranglisteturneringen Dansk Super Kart.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Hver løbsweekend består af 2 identiske løbsdage, fortsætter Klaus Krebs Christensen. - Løbsdagen starter med tidtagning, og herefter følger kvalifikation og semifinale. Herved er det muligt at køre sig op igen, såfremt man har haft teknisk defekt eller er blevet handicappet af en afkørsel. Løbsdagens afsluttende finale køres desuden over lidt flere banerunder end de indledende heats.

- Den tredje og afgørende DSK-løbsweekend foregik i Grindsted, supplerer Thomas Krebs. – Som en ekstra udfordring talte de to finaler dobbelt i pointregnskabet. Det gjaldt derfor om at være ekstra skarp på speederen, idet 5-6 frontrunnere bejlede til top tre.

Thomas Krebs holdt elastikkerne stramme i begge finaler med en sekser og en tredjeplads. MNJ’eren forsvarede derfor den samlede bronzemedalje med held i ranglisteturneringen.


Thomas Krebs vandt DM-bronze 2008 i KF3-klassen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM i KF3-klassen betød et gensyn til karting-banen i Roskilde. Her kæmpede Thomas Krebs en intens fight med ærkerivalen: Andreas S. Hansen om DM-sølvet, men trak det korteste strå. Nordjyden var dog meget godt tilfreds med DM-bronzen, hvilket samtidig beviste, at tredjepladsen i DSK-turneringen ikke var en tilfældighed.

- I det jysk/fynske mesterskab (JFM) hjemkørte jeg en andenplads i tæt fight med JFM-mesteren: Jonas Hansen, afslutter Thomas Krebs. - Til næste år får jeg nye udfordringer, idet jeg overskrider aldersgrænsen for KF3, som er 15 år. Jeg rykker derfor op i KF2, hvor jeg skal vænne mig til at køre med bremser på forhjulene.


MNJ’eren ser frem til nye udfordringer i 2009-sæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Deltagelsen i 2008-sæsonen er sket i samarbejde med Maranello Kart, Lån & Spar Bank samt Future Wings.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Thomas Krebs
  • Krebs Racing
  •