Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Køen ved Toro Rosso vokser

Formel 1 
13/11/08 

Der er rift om pladserne i Formel 1 teamet Toro Rosso, der så flot har hjulpet Sebastian Vettel til top resultater i år, og næsten dagligt stiller nye kørere op i køen til en plads i teamet til 2009 sæsonen.
 

Det blev allerede for lang tid siden besluttet at den 'nybagte' Grand Prix vinder Sebastian Vettel skulle rykke fra Toro Rosso og op i 'moderteamet' Red Bull, hvor han skal afløse David Coulthard som teamkollega til Mark Webber.

Det efterlod en ledig plads i Toro Rosso teamet, men måske er der to ledige pladser, da det forlyder at teamet ikke har været helt tilfredse med den tredobblte Champ Car World Series mester Sebastien Bourdais' indsat i gennem sæsonen 2008.
Selv satser Bourdais på endnu en sæson i Toro Rosso teamet, der er kommet langt frem i Formel 1 feltet siden det hed Minardi for blot et par sæsoner siden.

Det regnes for rimeligt sikkert at det bliver Grand Prix 2 køreren Sebastien Buemi der skal afløse Sebastian Vettel, men hvad med pladsen i den anden af teamets racere?

Sebastien Bourdais mener at hans resultater, specielt sidst på sæsonen, berettiger han til endnu en sæson i Toro Rosso raceren.
Udover disse præstationer, kan han have en fordel ved at han kender både bil og team, så de ikke står med to helt nye kørere næste år.

Men flere kørere presser sig på, og teamet har derfor valgt at teste med tre mand ved næste uges Formel 1 test på Circuit de Catalunya, hvor det udover Sebastien Buemi og Sebastien Bourdais er japaneren Takuma Sato der skal prøve Toro Rosso racerne.

Udover disse tre kørere står de to brasilianere Bruno Senna og Rubens Barrichello klar til at gribe chancen, hvis nogle at de tre ikke lever op til teamets forventninger.

Der har være forlydender fremme om at Toro Rosso teamet også har været ude efter både den tidligere Formel 1 og nuværende NASCAR kører Juan Pablo Montoya, samt Renault F1 køreren Nelson Piquet Jr. - men hvor megen seriøsitet der skal lægges i dette er uvist.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Bruno Senna
 • Juan Pablo Montoya
 • Nelson Piquet Jr.
 • Rubens Barrichello
 • Sebastian Vettel
 • Sébastien Bourdais
 • Sébastien Buemi
 • Takuma Sato
 • Scuderia Toro Rosso
 •    ASETEK SIMSPORTS