A1 Grand Prix

Chengdu - race 2 - hovedløb

10/11/08

Efter 51 omgange på Chengdu banen i Kina, kunne Filipe Albuquerque fra Team Portugal krydse målstregen både som vinder af løbet og som den første portugiser der vinder et A1 Grand Prix løb.

Kampen om sejren var dig tæt mellem Filipe Albuquerque og Adam Carroll fra Team Ireland - kun 0,571 sekund skilte dem på målstregen.
De to havde lidt over 4 sekunders forspring ned til Team Great Britain køreren Danny Watts, der besatte den sidste plads på podiet.

Op til denne weekend var der mange der spændt ventede på at se hvad tredje generation i Andretti racer familien - Marco Andretti - kunne præstere i en A1 Grand Prix racer. Det blev til en 8. plads for amerikaneren der kom i mål 16,690 sekund efter vindende Filipe Albuquerque.

20Felipe GuimaraesBrasilienDNF13

Hurtigste omgangstid blev sat af Robert Doornbos fra Team Netherlands da han på 33. omgang kørte tiden 1:15,212.

Med Filipe Albuquerque sejr til Team Portugal er der nu ialt 17 forskellige nationer der har sejret i A1 Grand Prix serien i dens hidtil korte levetid - det er vist rekord for forskellige løbsvindere i en serie med så få løb bag sig.

Løbet på Chengdu banen var denne sæsons anden løbsweekend, og den aktuelle stilling i A1 Grand Prix mesterskabet er nu følgende: