Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Et skridt op for GDF Motorsports

ALMS 
10/11/08 

American Le Mans SeriesEfter en succesrig sæson i American Le Mans Series for Gil de Ferran Motorsports i LMP2 klassen, føler de nu at tiden er inde til at tage skridtet op i LMP1 klassen.
 

Gil de Ferran Motorsports deltog i den netop afsluttede sæson med en Acura ARX-01B racer i LMP2 klassen, kørt at teamejer Gil de Ferran og Simon Pagenaud.

Skønt 2008 var Gil de Ferran Motorsports første sæson i ALMS serien, så var det bestemt ikke Gil de Ferran's første år inden for motorsporten. Han har en lang og gloværdig karriere bag sig, som blandt andet indeholder 2 Champ Car World Series mesterskaber, sejr i Indianapolis 500 løbet, samt hans sidste store triumf sejren i IndyCar Series løbet på Texas Motorspeedway i 2003 for Team Penske.
Efterfølgende var han i en årrække teamchef for Honda's Formel 1 team, før han vendte tilbage til Amerika og startede Gil de Ferran Motorsports som nu er på vej ind i LMP1 klassen i ALMS serien.

De gode resultater sammen med Acura i år, fører dem begge op i LMP1 klassen i 2009:
"Vi har forberedt os i et par måneder nu," udtalte Gil de Ferrán. "Det er ikke ligesom jeg vågnede op i går, og det her var den store overraskelse. Vi er stadig et meget ung team, der er meget vi ikke ved, men vi vil være i stand til at starte stærkt i begyndelsen af næste år. "

Og begyndelsen på næste år kan hurtigt komme, for sæsonens første løb er 12-timers løbet Sebring i Florida, der køres allerede den 21. marts 2009.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Gil de Ferran
  • Simon Pagenaud
  • de Ferran Motorsports
  • Sebring
  • 21/03/09 - Sebring - ALMS
  •