Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

A1 Grand Prix

Nye udfordringer for A1GP feltet i Kina

A1 Grand Prix 
04/11/08 

Den kommende weekend kører A1GP serien deres 2. afdeling i den nye sæson, serien debuterer på den nye kinesiske bane, Chengdu International Circuit.
 

Det er ikke kun på frontlinjen der sker ting og sager i A1GP serien, de forskellige lande har godt gang i kørerrokaderne.

A1 Team China tester kørere
Det kinesiske team der den kommende weekend kører på hjemmebane har haft travlt med testarbejdet den forløbende uge. A1 Team China har testet på den engelske Silverstone bane med både Ho-Pin Tung og Congfu Cheng bag rattet af den nye A1GP racer, der fra denne sæson kører med Ferrari motor.
Teamet testede begge kørere med henblik på et racesæde for den kommende weekend, men ingen af kørerne har dog før kørt på den nye Chengdu bane der er placeret i den sydvestlige del af Kina.
”Jeg tror det bliver godt med løbet i Chengdu, den del af området af Kina er velkendt med motorsport og der bor masser af mennesker, så der burde være en god mulighed for mange tilskuere”, udtalte den håbefulde Congfu Cheng der krydser fingre for at det netop er ham der for racesædet for A1 Team China denne weekend.

A1 Team Britain hyrer Watts
Det engelske team har forud for denne weekend hyret den 28-årig Danny Watts. Watts har efterhånden kørt en del år i specielt England, hvor han blandt andet har kørt en del GT løb samt Formel Renault.
Trods løbet i Kina bliver Danny Watts’ debut i A1GP serien, har englænderen allerede kørt adskillige kilometer i den nye A1GP bil. Watts har været en del af testteamet der i løbet af sommeren har udviklet den nye racer, således har Danny Watts allerede kørt 2 dage i bilen.

Team India, Mexico og Team Netherland klar til kamp
Team India’s førstekører Narain Karthikeyan føler sig godt rustet inden løbet i Kina og udtaler;
”Det har været en lang pause, men nu føler jeg at vi er godt parate til den nye sæson og forhåbentlig gør vi det endnu bedre end sidste år”, udtaler Karthikeyan der vandt 2 løb for Team India sidste sæson.


Narain Karthikeyan tror på flere sejre til Team India i denne sæson
(Foto: a1-gp)

Andre tilbagevendende kørere er Team Mexico’s David Garza. Garza har i denne sæson haft travlt i Champ Car Atlantic serien, men benytter vintersæsonen til at køre for sit hjemland i A1GP serien.
Tidligere Formel 1 og Champ Car kører, Robert Doombos,for sin debut i A1GP denne weekend når han kører for sit hjemland i Kina.

Prost og Andretti?
Marco Andretti gør sin debut i A1GP mesterskabet denne weekend. Andretti overtager rattet fra Charlie Kimball der ikke kører A1GP denne sæson, Team USA har valgt at dele den tjans mellem Marco Andretti og Danica Patrick.

Med Marco Andretti bag rattet er der en mulighed for at han kan komme til at konkurrere mod en anden kendt søn, nemlig Nicolas Prost der er søn af, 1985, 1986, 1989 og 1993 Formel 1 verdensmesteren Alain Prost.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Danica Patrick
  • Danny Watts
  • Marco Andretti
  • Narain Karthikeyan
  • Nicolas Prost
  •