Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Historisk succes for Audi

DTM 
30/10/08 

DTMAudi hentede mesterskabet i DTM, hvor Timo Scheider sikrede sig titlen. Det er første gang siden 1991 at det tyske mærke har været i stand til at forsvare titlen. Derudover var det debutåret for Audi A4 DTM-raceren, så på alle fronter var det en succes. 8 pole positions og 6 sejre taler sit tydelige sprog.
 

Gennem hele sæsonen viste Timo Scheider sig at være den mest stabile kører som blot havde et enkelt udfald i at score point. Det var dog på intet tidspunkt nemt for den 29-årige kører, da han sæsonen igennem havde Mercedes køreren Paul di Resta i hælene. Kronen på værket var at hente sejren og titlen ved at vinde på Hockenheim - banen som notorisk er lig med succes for Mercedes.

"Det er en drøm der er gået i opfyldelse. Tak til Audi og mit team samt alle mine fans for støtten og troen på mig," siger Timo Scheider. Faktisk var han meget tæt på at sætte mesterskabet over styr efter at have ramt alt for hårdt på en kerb under kvalifikationen, hvilket gjorde at bilen måtte igennem en større reparation, inklusiv et motorskifte.


Så glad var Timo Scheider efter at have sikret sig mesterskabet
(Foto: Audi Motorsport)

Tom Kristensens sæson for Audi i DTM blev desværre ikke den helt store oplevelse. Danskeren viste flere gange stærk kørsel, men mange uheld og forkerte valg gav ikke den ventede succes. I alt blev det til 3 podieplaceringer og en samlet 8. plads.

Så nu kan DTM kørerne tage på en velfortjent ferie - testarbejdet frem mod 2009 sæsonen begynder typisk i slutningen af februar og starten af marts.

Benji

Læs mere om:
  • Timo Scheider
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Abt Sportsline
  •