Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford

Jesper Egebart i dramatisk afslutning

Formel Ford 
29/10/08 

- på Brand Hatch
15 årige Jesper Egebart i kamp mod verdens bedste Formel Ford racerkørere.
At deltage mod verdens 35 bedste Formel Ford racerkørere, er ikke noget man bare lige gør. Det måtte Jesper Egebart (Børkop) sande efter at være hjemvendt fra uofficielle verdensmesterskab for Formel Ford på den tidligere Formel 1 racerbane Brands Hatch i udkanten af London.
 

Det var en hård kamp for den unge teenager at finde farten på den krævende bane. Men om fredagen da kvalifikationen skulle køres, havde Jesper nærmet sig de forreste meget, og optimismen var høj. Men i det hårde felt er bare, et enkelt sekund pr omgang forskellen mellem at være først og sidst. Så Jesper måtte se sig selv starte i den bagerste ende af feltet til semifinalerne.


(Foto: Egebart Motorsport)

For at komme direkte videre til finalen skulle han levere en nærmest umulig toppræstation i semifinalen. En katastrofal start på løbet gjorde at han kom igennem første sving, som absolut sidste mand. Men herefter kom han stærkt igen, og overhalede en efter en.
Der var dog stadig lang op til den placering der udløste billetten til finalen. Men pludselig sker et sammenstød mellem nogle af favoritterne, hvilket resulterer i at Jesper avancerer 3 placeringer og dermed akkurat kommer med i finalen.

Søndagens Finale havde trukket mange tilskuere. Og alle var kommet for at følge Formel Ford Finalen. Favoritterne der var udgået dagen før havde sikret sig deltagelse i finalen på en såkaldt ”last chance race”.


(Foto: Egebart Motorsport)

Jesper skulle starte, som nummer 18 med 4 af verdens top kørere lige i nakken. Starten gik og Jesper kom rigtig flot af sted, men kunne ikke holde igen for presset fra de bagfrakommende, og måtte falde tilbage på en 21. plads. Men herfra gik det stærkt.
En yderst aggressiv kørsel var recepten på succes, og snart lå han på en placering som nummer 16 med kun 5 omgange tilbage. Men efter en hård kamp med en canadier, endte et overhalingsforsøg i at de to biler kolliderede, og Jespers bil blev sendt på en flyvetur.
Jesper var ok efter den store flyvetur, men bilen var ødelagt. Og ligeledes håbet om en flot placering til verdensmesterskabet.

Skuffet kunne han fra sidelinjen se konkurrenterne køre i mål.
”Selvfølgelig er jeg skuffet. Men jeg beviste at jeg kan kæmpe mod de hårde drenge” - udtalte en træt Jesper Egebart efter løbet.

Egebart Motorsport


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Egebart Racing
  • Brands Hatch
  •      ASETEK SIMSPORTS