Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari kan også være færdige med Formel 1

Formel 1 
28/10/08 

I går var det Toyota der offentligt meldte ud at der er stor sandsynlighed for at det japanske bilmærke dropper Formel 1 sporten, hvis FIA’s ide om standard motorer træder i kraft. Nu har Ferrari offentliggjort at de også kan være på vej ud af Formel 1.
 

FIA’s planer om at gøre motorerne standard fra 2010 sæsonen, møder hård kritik fra de forskellige bilfabrikker der er involverede i Formel 1.
Ferrari har, efter et bestyrelsesmøde, offentliggjort at de sandsynligvis ikke har nogen fremtidig interesse i at deltage i motorsportens kongeklasse, hvis det bliver med det nye motorreglement.

”Ferrari støtter fuldt ud arbejdet med at reducere omkostningerne i Formel 1, men Ferrari er ikke interesseret i at deltage i Formel 1, hvis man går på kompromis med hele ideen med Formel 1, nemlig at hver deltager skal have mulighed for at bygge og udvikle deres egne motorer”.

”Ferrari’s bestyrelse vil blive nød til, sammen med vores samarbejdspartnere, at reevaluere vores fremtidige deltagelse i Formel 1”, skriver Ferrari i en pressemeddelelse.


Ferrari kan sammen med Toyota være de 2 første bilfabrikanter der forlader Formel 1, hvis det nye motorreglement træder i kraft
(Foto: ferrari)

Ferrari’s pressemeddelelse kom kort efter Toyota’s motorsportschef, John Howett offentligt udtalte at der var stor sandsynlighed for at Toyota vil trække sig ud af Formel 1, hvis det nye reglement træder i kraft. Og ifølge Howett kan der være flere bilfabrikker som vil stoppe deres Formel 1 programmer;

”Jeg tror du vil se flere bilfabrikanter der vil overveje deres fremtidige indsats i Formel1, der er ingen af dem der ønsker en standard motor i Formel 1”, udtaler John Howett.

Der har tidligere været rygter om at visse bilfabrikanter ikke havde nogen interesse i at deltage i Formel 1, hvis det nye motorreglement trådte i kraft, men det ses som en klar trussel, fra specielt Ferrari’s side, at man har valgt direkte at offentliggøre sine hensigter, Ferrari plejer nemlig ikke at komme med så radikale udmeldinger til pressen.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Panasonic Toyota Racing
  • Scuderia Ferrari
  • Toyota kan være færdig i Formel 1
  •