Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Watt kartingtalent erobrer Italien!

KF3 
28/10/08 

Jason Watts kartingtalent, Andreas S. Hansen, viste ved sin internationale kartingdebut i KF3 klassen, at han råder over et stort talent. Debuten stod den 11. - 18. oktober, ved den 38. afdeling af "Torneo Industrie Karting" i byen Parma, Italien.
 

Trods hård kamp opnåede Andreas flotte resultater i KF3 klassen, og han viste samtidigt at han er klar til de største udfordringer.

ASH Racing tog sammen med Andreas til Italien, og fravalgte hermed deltagelse i den ellers stærkt besatte danske DM Revanche. Manager Jason Watt valgte således sammen med teamet, at den unge kører var klar til at starte på næste trin af sin karrierestige; sit første internationale kartingløb.

Den tillid var godt placeret, for trods et stærkt felt kørte Andreas flotte resultater hjem. Tidligere har han hentet en sølvmedalje ved 2008 Danmarksmesterskabet i KF3 klassen, samt ikke mindst adskillige podieplaceringer i skandinaviske kartingevents.


(Foto: Michael V. Larsen)

den første weekend, 10 - 11. oktober, deltog Andreas i tidtagningen, og placerede sig her på en 7. plads. Efter tidtagningen var det tid til to kvalifikationsheats, hvor den unge dansker virkelig viste klasse. I det første heat startede han fra sin 7. plads, og sluttede på en 3. plads. I det andet kvalifikationsheat gik det endnu bedre, og Andreas sluttede dette heat med en sejr.

I finalen var der rigtig hård kamp om de første pladser i førergruppen, der var stukket af fra den øvrige del af feltet, så her måtte Andreas tage til takke med en placering som nummer 5. Så selvom weekenden var international debut, var der grund til optimisme frem mod den følgende weekend i Parma.

I den næste weekend, 18 - 19. oktober, var konkurrencen ikke blevet mindre. Lidt blandede vejrforhold vanskeliggjorde opsætningen af karten til weekendens tidtagning, som endte med en startplacering som nummer 13 for Andreas. Det skulle så senere vise sig, at Andreas ikke er til at kue men holder gejsten i vejret når der er langt til de forreste i feltet.

Dette afstedkom en hård fight i første kvalifikationsheat, hvor Andreas efter intens kørsel kunne slutte heatet på en 2. plads. Værre gik det i andet kvalifikationsheat, hvor Andreas efter at have ført størstedelen af heatet, faldt siden tilbage på en 3. plads, hvorefter han blev kørt af banen af en konkurrent i sidste sving inden det ternede målflag. Den pågældende konkurrent blev senere diskvalificeret, grundet en ulovlig kobling.


(Foto: Michael V. Larsen)

Andreas starter som følge af uheldet på en 10. plads i finalen, hvor der er tumult i starten, hvorfor han falder ned i rækkerne. Det lykkedes Andreas at få samling på situationen hvorefter han arbejder sig hastigt op gennem det øvrige felt og slutter finalen på en 6. plads.

Oplevelsen i Italien gav en samlet 5.plads til Andreas og ASH Racing, samt en pokal for løbssejren. Et resultat, som både Andreas og ASH Racing er yderst tilfredse med.

Til sidst en stor tak til de sponsorer, som har hjulpet Andreas og ASH Racing i 2008. De har medvirket til at åbne vejen for Andreas, og det talent som han besidder. 2009 betyder nye udfordringer for den unge kører,

Andreas og ASH Racing håber på fremtidigt samarbejde med såvel eksisterende som nye sponsorer, da det uden denne hjælp og engagement ikke er muligt at gennemføre visionen om Andreas S. Hansen, som morgendagens racerkører.

Aslak Vind


Læs mere om:
  • Andreas Sebastian Hansen
  •