Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K: ”Fantastisk sæson!”

DTM 
27/10/08 

DTMDet var en lettet Tom Kristensen, der efter sæson-finalen i DTM på Hockenheim kunne gøre status over motorsportsåret 2008.
”Fantastisk! Min kollega Timo Scheider vandt løbet i dag og dermed DTM-mesterskabet. Audi har desuden i år vundet det amerikanske Le Mans-mesterskab, den europæiske Le Mans-serie og selve Le Mans.”
 

”Vi har simpelt hen vundet det hele, og Audi har dermed markeret sig som, hvis ikke det stærkeste, så det mest succesrige motorsports-team i verden. Nu skal der festes,” lovede den 41-årige dansker, der næste sæson kan se frem til at blive mesterskabets ældste kører, da den fem-dobbelte DTM-mester Bernd Schneider nu lægger styrthjelmen på hylden.

Selv sluttede Kristensen dagens løb på en femteplads efter imponerende kørsel. Midt i løbet var han suverænt hurtigste mand i feltet, men på grund af en dårlig startplacering som nummer otte kunne han ikke gøre yderligere avancement i det tætte felt.

”Jeg var tæt på at blive involveret i et masse-sammenstød i starten, og efter mine dårlige erfaringer med Hockenheim og tæt kørsel sidste år bakkede jeg lidt af. Det betød, at jeg mistede kontakt med konkurrenterne foran, men jeg fangede dem sidst i løbet og var blot halvandet sekund fra andenpladsen. Det var en dejlig måde at slutte en rutschebane-sæson af med. Når jeg skal gøre personlig status, kunne jeg helt ærligt ikke have vundet DTM i år, dertil var Timo Scheider og Mercedes-konkurrenten Paul di Resta for skarpe. Jeg døjer efter mit crash sidste år stadig med en kodyl hovedpine ind imellem, men jeg er enormt glad for mit comeback. Jeg var uheldig med mine tre bedste startplaceringer i år. Først tyvstartede jeg fra en andenplads på Oschersleben, senere satsede teamet forkert i de to løb på Nürburgring og Le Mans Bugatti Circuit, hvor jeg startede fra pole position. Her småregnede det begge gange, og vi valgte forkerte dæk. Hvis jeg havde fået de 28 point fra disse tre løb, havde jeg været med i kampen om den samlede tredjeplads, og det er godkendt. Desuden føler jeg, at jeg har en lille andel i Scheiders titel, idet jeg har kunnet hjælpe med at finde et par gode opsætninger i nogle svære løb. Timo var vores bedste kører i år, men han ved også, at der står et samlet Audi-team bag mesterskabet,” siger Tom Kristensen fra Hockenheim.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
 • Tom Kristensen
 • Hockenheim
 • 26/10/08 - Hockenheim - DTM
 • Hockenheim - 1. test session
 • Hockenheim - 2. test session
 • Hockenheim - fri træning.
 • Hockenheim - kvalifikation
 • Hockenheim - resultat
 • Hockenheim - warmup
 • Slutstillingen i DTM mesterskabet 2008
 • Tom K gav sig selv kedelig jubilæumsgave
 •