Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Martin Jensen: Kronen på værket

Danish
Touringcar
Challenge 

25/10/08 

Martin Jensens sæson har været lidt af en rutsjebanetur. Fra at have været tæt på teamkammerat og DTC-mester Jan Magnussen i træninger og kvalifikationer, er uheldene regnet ned over køreren fra Albertslund i løbene. Valvoline DM-finalen var ingen undtagelse, selvom Martin Jensen tog en podieplads i det ene kvalifikationsløb.
 

- Optakten til weekenden forløber perfekt, Jan og jeg er i top i træningen. I kvalifikationen gambler vi lidt på, at det skal begynde at regne, så jeg skynder mig at sætte min tid. Regnen kommer bare ikke, tværtimod bliver banen kun hurtigere, og da har vi kun dårlige dæk tilbage, så jeg må starte fra en sjetteplads i første løb, siger Martin Jensen.

- Første løb går sådan set uden den store dramatik, jeg ligger på sjettepladsen og tænker, at det er et ganske godt udgangspunkt i løb to (hvor der byttes rundt på top otte fra første løb), så den kører jeg i mål, siger Martin Jensen.


(Foto: Kim Igel)

- I andet løb har jeg Jason Watt bag mig, og han starter godt ud og presser mig de første omgange. Jeg holder ham dog bagved indtil hans dæk begynder at blive dårlige. Efter fire-fem omgange kan jeg åbne et hul og koncentrere mig om mit eget løb, men da er der desværre for langt op til dem foran – så jeg må nøjes med en tredjeplads og en startplacering som nummer fire i finaleløbet, siger Martin Jensen.

Tredjepladsen betyder en startposition i anden startrække i finaleløbet med blandt andre teamkammerat Jan Magnussen foran. Et ganske godt udgangspunkt for finalen, men som så ofte før er det op og ned for Martin Jensen.


(Foto: Kim Igel)

- I finalen slutter jeg sæsonen, som den har vist sig oftest – fra sin værste side. Efter et par omgange kan jeg mærke, at motoren ikke trækker helt som den skal, og det bliver kun værre over de næste omgange. Jeg lukker Michel Nykjær forbi for enden af langsiden ret hurtigt, da jeg godt kan mærke, hvor det bærer hen, og kort efter må jeg da også blinke ind til højre, siger Martin Jensen.

- Det har så vist sig, at det var en defekt i et stempel, der fik motoren til at give op, så det var en lidt sur afslutning på en ellers udmærket weekend – det var vist kronen på værket for min sæson, siger Martin Jensen.

- Generelt tror jeg godt man kan sige, at vi hele sæsonen har vist, at vi var teamet, der skulle slås, og Jan har også fulgt den helt til dørs og taget et flot mesterskab – så et stort tillykke til ham, slutter Martin Jensen.

I vinterpausen skal Martin have lagt planer for sin 2009-sæson og passer ellers sin forretning med import af udstyr til chiptuning af dieselbiler. Og så regner han med, at han skal dyste med i Danish Race League, hvor han i flere sæsoner har været aktiv virtuel racerkører.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • Martin Jensen
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •