Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Defekt styretøj kostede tredjeplads

ETC Cup 
20/10/08 

Kristian Poulsen ramt af uheld i europamesterskabet
Alt tegnede til, at DTC-racerkøreren Kristian Poulsen skulle gentage sidste års tredjeplads i europamesterskabet for standardbiler: I første løb var han kommet i mål som nr. 4, og i andet løb lå han som nr. 2 på den lynhurtige Salzburgring i Østrig.
 

Men så strejkede servostyringen på hans BMW 320 Si racerbil lige med ét, og fra da af faldt han ned gennem feltet til ottendepladsen for til slut af blive skubbet af banen to omgange før mål af en konkurrent, han netop havde overhalet med en omgang. Dermed endte han som nr. 6 i det samlede europamesterskab.


Kristian Poulsen fik en super start i sin BMW i andet løb til EM i Østrig. Her er nr. 2 og blandt andet foran europamesteren Michel Nykjær i den blå Chevrolet samt Jens R. Møller, der blev nr. 4 i Honda (lige bag Poulsens sidespejl).
(Foto: Poulsen Motorsport)

"Man kan ganske enkelt ikke køre stærkt uden servo, styringen føltes som beton," konstaterede Kristian Poulsen søndag eftermiddag, da europamesterskabet på Salzburgring 20 km uden for Mozarts fødeby var afgjort.


Kristian Poulsen fører feltet an på den lynhurtige Salzburgring, hvor topfarten nåede over 250 og gennemsnitshastigheden lå på 170 kilometer i timen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

"Til gengæld glæder det mig, at Michel Nykjær genvandt sit europamesterskab, og at Jens Møller blev nr. 4. Vi fik bestemt vist Dannebrog med ære, for vi tre kørere vandt Nations Cup foran Sverige og Spanien. Og vi fik vist, at den danske DTC-serie er fuldt på højde med de bedste nationale mesterskabsserier i Europa," slutter Kristian Poulsen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Salzburgring
  • 19/10/08 - Salzburgring - ETC Cup - EM
  •