Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Kevin Magnussen underholdt, men resultatet udeblev

Formel Ford 
18/10/08 

Fik sendt konkurrent på rulletur
Kevin Magnussen fik i dag vist sit kæmpe talent, da første heat af Formel Ford Festivalen blev afviklet på Brands Hatch. Desværre for Kevin var heldet dog ikke på hans side og han fik ikke resultatet, som bevis for hans forrygende kørsel på den kuperede bane.
 

Kevin Magnussen startede heatet fra sjette startposition og den placering holdt han efter første omgang. Men på anden omgang, under nedbremsningen til det hurtige første sving Paddock Hill Bend, låste Kevins hjul og han kom for langt ud i svinget og måtte igennem gruset. Den lille fejl kostede tre placeringer, men herfra begyndte Kevin på en række overhalinger, der underholdt publikum og banespeakere. Da Kevin først fik lukket hullet til bilerne foran ham, begyndte han at overhale dem en efter en. Alle steder på banen blev brugt til nogle flotte overhalinger og nogle omgange senere var Kevin tilbage på sjette pladsen.


(Foto: Jan Kaiser)

Men så gik det desværre igen galt. Kevin kom op til en langsommere kvindelig konkurrent, der skulle overhales med en omgang og da Kevin var på vej indenom, havde hun øjensynligt ikke set ham eller de blå flag og drejede ind i svinget. Hendes hjul ramte Kevins og hun blev sendt op i luften og ud på en rulletur og landede på hovedet ude i græsset. Det så voldsomt ud, men hun kunne heldigvis forlade bilen uskadt.


(Foto: Jan Kaiser)

For Kevin betød det, at han igen mistede to placeringer og skulle forfra med overhalingerne. Til gengæld var tilskuerne ikke så skuffede, da de efterfølgende fik set en af de sjældne overhalinger udenom en konkurrent i den hurtige og svære Paddock Hill Bend. Kevin gik på ydersiden af konkurrenten under nedbremsningen og med bilen dansende på grænsen og Kevins hænder, der korrigerede for bilens overstyring, kunne publikum nyde en sublim overhaling – en overhaling Kevins far Jan Magnussen også præsterede ved festivalen i 1992. Efterfølgende var Kevin igen involveret i en kamp om sjette pladsen, men selv om de to byttede placeringer to gange, så måtte Kevin tage til takke med syvende pladsen, da det ternede flag faldt.


(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg fik kørt en masse godt ræs og fik lavet en masse gode overhalinger” sagde Kevin Magnussen efter løbet. ”Det var superfedt og rigtig sjovt og ikke mindst, så er jeg virkelig stolt af min overhaling udenom i Paddock Hill Bend. Den glæder jeg mig til at fortælle min far om, så jeg nu kan sige, at jeg også er med i klubben af dem, der har overhalet udenom der. Men desværre, så er vi her ikke for at lave gode overhalinger. Så selvfølgelig er jeg skuffet over min placering. Jeg havde jo håbet på, at forbedre min startplacering til semifinalen og mine omgangstider viste også, at jeg godt kunne følge de forreste. Der var meget få omgange, hvor jeg ikke var i kamp og alligevel så var mine omgangstider konstant blandt de hurtigste. Men nu må vi se, hvordan det udvikler sig i semifinalen og så tage den derfra”.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Brands Hatch
  •