Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Matchbold til Hamilton

Formel 1 
19/10/08 

Sikker sejr til den unge englænder
Med en sejr i, hvad der de sidste par løb taget i betragtning kan kaldes, usædvanlig sikker stil, tog Lewis Hamilton et vigtigt skridt i retningen af verdensmesterskabet 2008. Englænderen førte fra start til mål (undtagen omkring et pitsop), mens Massa trillede mere eller mindre modløst rundt nede på en 3. plads.
 

Der var klart forskel på de to titelkandidater i dagens løb. Hamilton kørte som en mand med overskud, mens Massa kørte som en andenkører, der helst ikke skulle være i vejen for sin førstekører, Raikkonen. Gennem hele løbet virkede Raikkonen stærkest og hurtigst af de to.

Mod slutningen af løbet byttede de to Ferrari racere dog plads, således at Massa kun er syv point efter Hamilton når de rammer sidste løb her om et par uger. Men selv om det kun er syv point han er bagud virker opgaven stor for Massa, specielt hvis han ikke kan fremmane mere kampiver end han leverede i dag.

Løbet var som sådan jævn begivenhedsløst, som sådan noget vel skal være, når de to der virkelig har noget på spil og besinder sig og ikke laver dumme manøvre der koster enten tid eller straf eller begge dele.

Raikkonen endte som sagt på 3. pladsen, mens Fernando Alonso hentede fem point på 4. pladsen. Heidfeld smuttede diskret igennem løbet og blev nr. 5 foran holdkammeraten den nu tidligere VM-aspirant Robert Kubica.

Kubica havde indtil i dag stadig en mulighed for at vinde VM. Chancen var dog blev en anelse teoretisk efter en dårlig indsats i kvalifikationen og det blev ikke meget bedre i løbet. At han ligger hvor han ligger er flot - og der kunne have været meget morskab i at han faktisk var løbet med trofæet. Men bilen har nok været stabil, men BMW'en har aldrig været en seriøs udfordrer til titlen i sin egen ret.

På 7. pladsen kom Timo Glock, mens Nelson Piquet med en 8. plads afsluttede endnu en god dag for Renault. Hverken Red Bull eller Toro Rosso kom i pointene i dag. Vettel lå ellers til en pointplacering i et stykke tid, men endte på som nr. 9. Sebastien Bourdais dansede lidt rigeligt med Jarno Trulli på vej gennem første sving. Trulli måtte udgå et par omgange senere, mens Bourdais bare røg lidt ned i rækkerne. Det forhindrede ham dog ikke i at køre aggressivt og være med i et par gode dueller.

Status før sidste løb er altså at Hamilton fører med syv point. Så hans taktik i Brasilien kan roligt være at ligge i Massas baghjul hele vejen igennem. Massa skal vinde eller blive nr. 2 og samtiidg håbe på at Hamilton laver fejl. Det er bestemt ikke en umulighed, unge Lewis har tidligere vist sig at være blød når man trykker de rigtige steder. Men omvendt skal Massa vise noget mere end i dag, og samtidig har han visheden om at han ikke selv kan afgøre det, men er afhængig af andres held eller mangel på samme.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 19/10/08 - Shanghai - Formel 1 - FIA F1
  •