Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Laguna Seca - racerapport

ALMS 
19/10/08 

American Le Mans SeriesAudi sluttede af med en sejr
Det var Marco Werner og Lucas Luhr der vandt årets sidste American Le Mans Series løb, Petit Le Mans, der blev kørt på Laguna Seca. Det var sæsonens 6. sejr til Audi teamet, men den første 1-2 sejr i 2008 sæsonen.
 

Audi sejren var aldrig i fare. Eneste skifte i førringen i dette løb var imellem De to Audi R10’er.

Der var 12 gult flags perioder i dette løb, hvilket som bekendt trækker feltet helt sammen hver gang, men Audi var hver gang gult flags perionden ophørte i stand til at trække fra feltet og beholde føringen.

3. pladsen i LMP1 gik til Corsa Motorsport og deres Hybrid Ginetta-Zytek 07S. De endte 3 omgange efter den vindende Audi, så der skal kigges på speeden på denne nye racerbil, men det kan vinterpausen jo bruges til, for der er 5 måneder til 12 timers løbet på Sebring.

I LMP2 feltet var det igen Acura ARX-01b der var hurtigst og denne gang var det Andretti Green Racing foran De Ferran Motorsports, Så Acura kan gå til vinterpausen med en bil der forsat kan slå en Porsche i LMP2 klasse. Spørgsmålet er om de så kan transformere denne speed over i en LMP1 racer?

3. pladsen i LMP3 gik ikke overraskende til Penske Racing, men de kunne ikke hænge på de Japansk byggede biler, og det bliver spændende og se hvad Porsche vil gøre ved det hen over vinteren?

GT1 klassen var endnu engan en triviel oplevelse med kun to biler. Det blev til en Olivier Beretta og Oliver Gavin sejr med et gap på 12.858 sekund ned til Johnny O'Connell og Jan Magnussen.

Det var så på sæsonen for Corvette, der allerede nu har en startegi der betyder at den kendte Corvette kommer ti lstart på Le Mans 2009, og herefter tager teamet tilbage til USA hvor vi i anden halvdel af ALMS sæsonen vil se Corvette Racing i GT2. Herefter vil vi komme tilat stifte bekendskab med en helt ny Corvette GT1 i 2010. Den nye bil vil måske få race debut i slutningen af 2009 sæsonen, men det er endnu ikke sikkert.

GT2 klassen bød på endnu en Tafel Racing sejr, og denne gang var det Dirk Mueller og Dominik Farnbacher der kunne føre teamets Ferrari F430 GT til sejr. Anden pladsen gik til Risi Competizione's Jaime Melo og Mika Salo.

Nu er American Le Mans serien slut for denne sæson, men om kun 5 måneder åbner serien igen, og der som sædvanlig på Sebring.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Laguna Seca
  • 18/10/08 - Laguna Seca - ALMS
  •