Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Kronen på værket for racerkøreren Jacob Thomsen

24H Series 
17/10/08 

GRC Racing’s Jacob Thomsen fik hvad han kom efter i 24H series 2008. Da resultatet var gjort op, viste stillingen at Jacob Thomsen i sin kun 3. sæson som racerkører var strøget ind på 4. pladsen i den samlede stilling, kun overgået af de tre fabrikskørere fra Schubert Motorsport.
 

Den danske racerkører med speciale i langdistance løb var glad da han fik meddelelsen. ”Det er da vildt stort”, var Jacob Thomsens umiddelbare reaktion. ”Serien var desværre præget af et par aflysninger, men det har jo ramt os alle, så det piller ikke ved min tilfredshed. Vi skulle jo også køre de løb der blev aflyst. Da det er den eneste internationale serie med langdistanceløb for biler som vores, er der jo i virkeligheden tale om en slags uofficielt verdensmesterskab for 24-timersløb i standardvogne. En fjerdeplads, kun overgået af tre topprofessionelle kørere og foran motorsports-ikoner som Jan Lammers og Kurt Thiim giver bestemt selvtillid i forhold til de kommende løb”.


Jacob Thomsen klar til at køre en af sine ture.
(Foto: Natascha Theisen)

Placeringen blev grundlagt ved 24-timersløbet i Dubai tilbage i januar. I GRC Racing’s nyindkøbte BMW 120d blev det til en 7. plads i klassen for dieselbiler under 2 liter. Da pointsystemet i det samlede klassement tager hensyn til antallet af biler i klassen gav den relativt beskedne placering en del point på kontoen. De sidste søm blev så slået i på Hungaroring i september, da Jacob Thomsen kørte en ren klassesejr hjem i Schubert Motorsports BMW 120d.


Jacob Thomsen på Hungaroring, Budapest.
(Foto: Camilla.)

Oprindeligt skulle Jacob Thomsen have kørt GRC Racing’s egen BMW i Ungarn, men den var desværre blevet kraftigt skadet kort tid forinden. Schubert Motorsport, der blandt andet står for genopbygningen af BMW’en, sprang hurtigt til og tilbød at Jacob Thomsen kunne køre en af deres biler.

”Det var dejligt at Schubert gav mig den chance. Vores egen bil er også bygget af Schubert Motorsport, så under løbet var det jo næsten som at være ”hjemme”. Vi har desværre haft en del uheld i år, men vi har også vist at når tingene spiller kan vi helt klart blande os med de bedste. Det lover godt for den kommende sæson”, fortsætter Jacob Thomsen. ”Under alle omstændigheder er det fantastisk at være nået hertil allerede i min tredje sæson, og jeg skylder bestemt hele GRC Racing en stor tak for at have hjulpet mig til at kunne opleve denne triumf”.


GRC Racing til 24H Nürburgring 2008.
(Foto: Camilla.)

Som medkører i Dubai havde Jacob Thomsen blandt andre GRC Racings teamchef Jan Kalmar, der også var til stede i Ungarn.
”Det er en fantastisk bedrift ikke bare af Jacob men af hele GRC Racing. Omstændighederne ville at vi ikke kunne køre i vores egen bil, men der er ingen grund til at tro, at resultatet var blevet anderledes hvis vi havde haft den til rådighed”, siger Jan Kalmar. ”Vi har et stærkt team, vi har godt materiel, vi har efterhånden en del erfaring i langdistanceløbene, så jeg er sikker på at vi ofte vil være med helt i front fremover”.

GRC Racing


Læs mere om:
  • Jacob Thomsen
  • Jan Kalmar
  •      ASETEK SIMSPORTS