American Le Mans Series

11 ALMS løb i 2009

ALMS
18/10/08

American Le Mans SeriesEn af de amerikanske løbsserier der nok har haft flest danske deltagere, og danske successer, er uden tvivl American Le Mans Series (ALMS), og de skal i 2009 køre 11 løb fordelt ud over det Nordamerikanske kontinent samt Canada.

Sidste år deltog danske kørere som Tom Kristensen, Jan Magnussen, Allan Simonsen og Juan Barazzi blandt andet i ALMS serien, og flere andre danske kørere har gæstet den spændende løbsserie for racersportsvogne (LMP1 og LMP2) samt GT-racere (GT1 og GT2).
Allerede her inden weekendens sidste løb i denne sæson er Jan Magnussen mester i GT1 klassen i den Chevrolet Corvette som han i år har del med Johnny O'Connell.

En af de kørere man kan møde i ALMS Serien er Jan Magnussen, som her forklarer lidt om sin Corvette GT1 racer i forbindelse med 12-timers løbet på Sebring i år.

Som nævnt skal der køres 11 løb i 2009, og der lægges ud med to løb i Florida's varme først i Sebring og dernæst St. Petersborg - et 12-timers løb og et gade løb - hvorefter ALMS feltet drager helt over på den modsatte kyst for at køre i Californien. Herefter går det slag i slag rund i Amerika og Canada, indtil feltet igen kommer til Californien i oktober for at køres finale løbet på Laguna Seca.

10. oktoberLaguna SecaCalifornien / USA

Udover løbene i ALMS serien er der også planlagt to Asia Le Mans Series Championship løb, de køres på Mt. Fuji banen i Japan samt på Shanghai Int. i Kina henholdsvis den 1. november og den 8. november 2009.

Se hele 2009 kalenderen som den ser ud indtil nu.

Skulle du selv få lyst til at overvære sæsonpremieren på Sebring i marts 2009, har du nu muligheden for at købe en skræddersyet rejsepakke til Florida - 10 dage i sol og varme med 12-timers løbet som turens højdepunkt - rejsen arrangeres af Motor Sports Rejser, og har afrejse den 14. marts og hjemkomst den 24. marts.