Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Le Mans Series kalenderen for 2009 er nu klar

Le Mans
Series 

17/10/08 

2009 sæsonen i den europæriske Le Mans Series vil i 2009 strække sig over fem løb af hvert 1000 kilometer, hvoraf det ene bliver et natløb.
 

2008 var Le Mans Series mere spændende og populær end nogensinde, med voksende tilskuer antal for hvert løb. Det har fået arrangørene til at 'lægge sig endnu mere i selen' for at skabe en, om muligt, endnu mere spændende sæson i 2009.
Derfor har de foreslået at at løbet på Monza stryges af kalenderen, og erstattes af et løb på den helt nye Algarve Racetrack i Portugal - og dette løb skal ovenikøbet køres som aften-/natløb.

Traditionelt lægges der ud med en testweekend på Paul Ricard banen i Frankrig, det bliver den 8. og 9. marts, og som noget nyt vil der her være adgang for publikum.

Selve løbskalenderen indeholder som nævnt fem 1000 kilometer løb, men arrangørene arbejder på at ændre løbsformatet, så det bliver til to 500 kilometers løb per løbsweekend, men det er endnu ikke vedtaget.

Le Mans Series løbene er fordelt, med to løb før Le Mans 24-timers løbet og tre efter, og kalenderen ser således ud:

DatoBaneLand
3. - 5. aprilCircuit de CatalunyaSpanien
8. - 10. majSpa FrancorchampsBelgien
31. juli - 2. augustAlgarve RacetrackPortugal
28. - 30. augustNürnurgringTyskland
11. - 13. septemberSilverstoneEngland

Der har været talt om at udvide Le Mans Series kalenderen til seks løb, der forhandles stadig om det, en endelig afgørelse vil sandsynligvis først komme frem i forbindelse med seriens præmiefest - Le Mans Series official Prize Giving Ceremony - der afholdes den 15. november.

Løbsweekenden for næste års 24-timers løb på Le Mans er endnu ikke blevet offentliggjort, men det forventes at blive den 13. og 14. juni.
ACO har meldt ud at de offentliggør deres kalender, incl. 24-timer løbet på Le Mans, tirsdag den 21. oktober.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • Nürburgring
  • Paul Ricard
  • Portimão
  • Silverstone
  • Spa-Francorchamps
  •