Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tre gange guld til Suzuki

DM Rally 
19/10/08 

Tredobbelt sejr for Suzuki Motorsport, som stillede med tre biler i tre klasser til årets danmarksmesterskaber i rally.
 

Årets danske rally-mesterskab blev afgjort lørdag den 11. oktober i Slagelse. Her blev det til en tredobbelt triumf for Suzuki Motorsport, som over seks DM-runder deltog med tre Suzuki Swift’er i tre forskellige klasser.
I gruppe N kunne Kenneth Madsen allerede efter fire runder erklære sig som dansk mester, mens Martin Johansen måtte kæmpe til stregen i gruppe A for at komme øverst på podiet. For Henrik Jensen i Challenge-klassen var det nok at fuldføre finalen for at kunne kalde sig danmarksmester.

Kenneth Madsen urørlig
I gruppe N for standardbiler med tohjulstræk kørte Kenneth Madsen og Carina Møller i en Suzuki Swift 1,6 Sport. Allerede fra starten af sæsonen gjorde parret sig stærkt gældende og øgede efter hver runde føringen.Kenneth Madsen og Carina Møller vandt DM rally i gruppe N for standardbiler. Det var et af de tre mesterskaber, som blev hjemtaget i en Suzuki Swift i 2008 rallysæsonen.
(Foto: Suzuki Bilimport Danmark A/S)

Men i finalen var de tæt på at udgå efter at have påkørt et rådyr med 170 km/t. Uheldet kunne dog ikke spolere parrets sejrskurs. De førte komfortabelt og sluttede DM med i alt 100 point, hvilket var 70 point mere end Henrik Larsen i Renault Clio.

Tætteste opgør nogensinde
Martin Johansen kan for tredje gang notere sig som dansk rallymester i gruppe A for tunede biler, der lige som gruppe N afvikles som Dansk Idrætsforbunds officielle danmarksmesterskab.Martin Johansen og Finn Thomsen vandt danmarksmesterskabet for tunede biler i gruppe A i deres Suzuki Swift Super 1600. Sammen med Kenneth Madsen i gruppe N og Henrik Jensen i Challenge klassen, stod der derfor Suzuki Swift på tre mesterskaber i 2008 rallysæsonen.
(Foto: Suzuki Bilimport Danmark A/S)

Med et forspring på kun 42,5 sekunder over cirka 1.000 kilometers hastighedsprøver kom den 30-årige koldingenser først over stregen i sin forhjulstrukne Suzuki Swift Super 1600. Sammen med andenkører Finn Thomsen måtte han gennem hele opgøret kæmpe om førstepladsen med Ib Kragh i Renault Clio Super 1600.
Efter de 6 DM afdelinger endte de begge med 82 point.

”Det er det tætteste DM-opgør, jeg endnu har oplevet,” sagde en glad Martin Johansen efter sejren.

Et mulehår foran
Det blev til endnu et tæt opgør i Challenge-klassen, der afvikles som det officielle mesterskab under Dansk Automobilsports Union.
Med et mulehårs forskel i den samlede stilling kunne Henrik Jensen og Leif Heick hænge guldmedaljen om halsen som vindere af klassen i deres Suzuki Swift 1600 Challenge.Henrik Jensen og Leif Heick hjemtog mesterskabet i DASU’s 1600 Challenge klasse, og var derfor med til, at Suzuki Motorsport fik 3 rally DM titler med Suzuki Swift i 2008 sæsonen.
(Foto: Suzuki Bilimport Danmark A/S)

De to kørere kan efter sejren se tilbage på en sæson, hvor de i hvert eneste løb har været de hurtigste i klassen.
Dog ikke i finalen, hvor de blev ramt af et teknisk uheld og måtte udgå. Mesterskabet afhang nu af, i hvilken rækkefølge konkurrenterne kom i mål, men det flaskede sig for Suzuki-kørerne, der vandt med ét point over Torben Sørensen og Henrik Petersen.

Suzuki Bilimport Danmark A/S
John Mogensen


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Finn Thomsen
  • Henrik Jensen
  • Kenneth Madsen
  • Leif Heick
  • Martin Johansen
  • Slagelse
  • 11/10/08 - Slagelse - DM Rally
  •