Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Malaysia

Moto GP 
17/10/08 

Styrkeforholdet på prøve
Årets MotoGP verdensmesterskab er for længst blevet afgjort. Italieneren Valentino Rossi har kørt sin Fiat Yamaha til sejr – en VM-triumf, som var Rossis ottende. Han er fortsat på vej mod nye rekorder med forlænget kontrakt med Fiat Yamaha for de næste par år.
 

Men hvad er der så at køre efter, når nu mega-stjernen har vundet alt, hvad der er at vinde?
Udover det medfødte konkurrence-gen og en ikke ubetydelig seks-cifret million indkomst handler det om show, opvisning og fascination.

I den kommende weekends Grand Prix i Malaysia, som er årets næst sidste optræden fra verdens bedste motorcykelkørere, skal styrkeforholdet mellem Yamaha og Ducati stå deres prøve. Sepang racerbanen er en højfartsbane og det forspring, som Ducati havde i rå kraft sidste år, er formentlig blevet reduceret – måske til ingenting, hvad weekenden kommer til at give et klart signal om.


Den 8-dobbelte MotoGP verdensmester, Valentino Rossi, skal afprøve sin Fiat Yamahas styrke under weekendens Grand Prix i Malaysia.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Og så handler det naturligvis om at vinde racerløb. Valentino Rossi elsker at køre race, han er eminent til det og kan han vinde eller blot køre et godt løb som i Australien forleden, hvor han blev 2’er efter en enestående indsats i løbet, er han helt oppe i skyerne.

Naturligvis skal han ikke vente at få sejren forærende. Den detroniserede verdensmester, Casey Stoner, har ikke mistet gnisten og efter sejr på hjemmebane forleden er han parat til at sætte Rossi på plads endnu engang.

Det samme gælder Hondas Daniel Pedrosa, som virkelig har noget at bevise. Et kontroversielt krav om at skifte dækmærke midt i sæson’en har endnu ikke vist sig at være rigtigt, især ikke fordi team-kammeraten, 2006-verdensmester Nicky Hayden, i samarbejde med det hidtidige dækmærke har været hurtigere end Pedrosa stort set lige siden.

VM-stillingen forud for weekend’ens løb:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 332 pts.
2. Casey Stoner (AUS), Ducati, 245 pts.
3. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 209pts.
4. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 182 pts.
5. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, 145 pts.
6. Nicky Hayden (USA), Honda, 131 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Sepang
  • 19/10/08 - Sepang - Moto GP
  •