Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Stiler mod europamesterskabet

ETC Cup 
16/10/08 

Kristian Poulsen i storform inden weekendens løb
Racerkøreren Kristian Poulsen kan se tilbage på en fantastisk sæson i otte DTC-løb samt i fire løb til VM for standardbiler. Løb for løb har den 32-årige ejer af Poulsen Motorsport, landets største DTC-team, kørt sin BMW 320 Si racerbil frem til bedre og bedre placeringer, og nu satser Kristian Poulsen på at sætte kronen på værket ved at blive europamester i standardbiler.
 


Kristian Poulsen stiller til start i sin hvide BMW 320 Si, en bil han sidst kørte med i Tyskland i august.
(Foto: Poulsen Motorsport)

"I VM-løbet på Monza for nylig blev jeg tredjebedste privatkører, og i sæsonafslutningen i DTC forleden var jeg den kører, der præsterede flest overhalinger, så jeg er meget optimistisk inden de to EM-løb på søndag," smiler Kristian Poulsen.

Første halvdel af året var ikke noget at snakke om for Poulsen Motorsport, men så skete der to ting:
"Den ene var, at vi endelig fik de nøgledata, vi skulle bruge til at sætte bilerne perfekt op til race, og den anden var, at jeg begyndte at deltage i VM-løbene, som køres på langt hurtigere baner end vi kender i Danmark," forklarer Kristian Poulsen. "Tilsammen har det givet mig ekstra speed og ekstra selvtillid, og i dag har jeg den indstilling, at jeg kan vinde et hvert løb," siger Kristian Poulsen med et glimt i øjet.

Netop det at kunne køre på højfartsbaner kommer Kristian Poulsen til gode på søndag. De to 50 kilometer lange løb køres på den ultrahurtige Salzburgring i Østrig, hvor gennemsnitshastighederne runder de 170 kilometer i timen.


EM-løbet på søndag køres på en racerbane, hvor gennemsnitsfarten kommer over 170 i timen. Det passer Kristian Poulsen rigtig godt.
(Foto: Poulsen Motorsport)

"På Monza for nylig gik det lige så hurtigt, og der fulgte jeg let med verdens bedste privatkørere, så jeg tror på et godt resultat på søndag," slutter Kristian Poulsen.

Fra Danmark deltager desuden Michel Nykjær i Chevrolet Lacetti og Jens Reno Møller i Honda Accord Euro R. De udgør sammen med Kristian Poulsen det danske landshold. Fra VM-serien er der deltagelse af Franz Engstler, Tyskland og George Tanev, Bulgarien, begge i BMW 320 Si racerbiler magen til Kristian Poulsens.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Salzburgring
  • 19/10/08 - Salzburgring - ETC Cup - EM
  •