Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen klar til angreb

Danish
Touringcar
Challenge 

11/10/08 

Jan Magnussen og Team Den Blå Avis Valvoline Racing er klar til angreb, når Jan søndag skal forsøge at vinde DTC mesterskabet, det andet mesterskab han kan vinde på en uge, efter at have vundet ALMS mesterskabet i Corvette sidste weekend.
 

Teoretisk kan fem kørere fortsat vinde DTC mesterskabet, men det er Henrik Lundgaard i Chevrolet som Jan Magnussen ser som farligste konkurrent. Når kørerne har trukket deres fire dårligste resultater ud af pointregnskabet for i år, sådan som reglerne foreskriver det, så fører Jan Magnussen pt. med 22 point ned til Henrik Lundgaard. Forspringet, korrigeret, er 42 p. til Outzen, 49 p. til Tom Pedersen og 56 p. til sidste års mester Michel Nykjær.
Der køres om maksimalt 60 point fordelt over de tre løb og Henrik Lundgaard kan derfor maksimalt opnå 302 point, hvorfor Jan Magnussen med 38 point i weekendens løb er sikker på mesterskabet.

Der er mange forskellige kombinationer blandt de fem titelkandidater, men med tre fjerdepladser opnår Jan Magnussen 39 point og kan således ikke røres. Men det er ikke sådan, at Jan Magnussen har t ænkt sig at køre titlen hjem.


Jan Magnussen og nærmeste mesterskabskonkurrent Henrik Lundgaard.
(Foto: Jan Kaiser)

”Vi angriber fra start. Jeg skal køre en god kvalifikation og lykkes det, så gælder det om at slutte foran Henrik i første heat. Har man klaret det godt i første heat, så starter man lidt nede i feltet i andet heat og her skal der ikke tages chancer, men det drejer det sig om at holde øje med Henrik (Lundgaard - red.) og så skygge ham hjem. Derefter må vi se, hvordan det ser ud med pointene når finalen skal køres. Får jeg en dårlig kvalifikation, så laver vi den omvendt. Et stille første heat for derefter at angribe i andet heat. Men det vigtigste lige nu er en god kvalifikation og så må vi se. Det er rigtig svært at planlægge noget i motorsport, men det er altid vigtigt at være godt forberedt” forklarer Jan Magnussen.


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Team Den Blå Avis
 • Jyllandsringen
 • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her