Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM sølv til Ib Kragh

DM Rally 
16/10/08 

Gennem årets DM sæson, er der kørt ca. 1.000 km. hastighedsprøver, og fordelingen af point og sekunder har været meget intens og tæt. Blot 49 sekunder skilte Ib Kragh fra en medalje af guld.
 

Årets sidste DM rally skulle blive en spændende omgang. Den gyldne medalje var nærmest givet på forhånd, men der blev alligevel kørt stærk i Clioen, for at få fingrene i den.

På de 2 første prøver fik teamet valgt for bløde dæk, og mistede dermed tid til den førende, Martin Johansen, så nu var der bare mere at køre for.
Ikke kun Ib Kragh kørte stærkt, det gjorde Martin Johansen også, lidt for stærkt, og efter et møde med en chikane tidligt i løbet, var det slut.

”Jeg synes det var ærgerligt at Martin udgik, for det er altid sjovere at køre med dem i samme gruppe, men på den anden side, var det jo lidt vores held at han ikke fik point her”, fortæller Ib.

Og Tim Svanholt havde god fart i sin Golf, så der var stadig ikke tid til at slappe af, men da også han senere forsvandt ud af løbet, galt det mest om at køre sikkert og få bilen med hjem i hel tilstand.
”Vi skruede nok små 5% ned for gassen og tog ingen unødige chancer, for det var vigtigt for os at få points med hjem, i håbet om at nå toppen”, fortæller Ib.

Da løbet var slut, var der lighed i både point, gennemførte løb, sejre og derfor endte det med et større regnestykke, for at få afgjort hvor den gyldne medalje skulle afleveres.
Det blev Martin Johansen som fik den med hjem, og Ib måtte tage imod sølvet.

”Jeg er godt tilfreds med sølv, men når man hører at kun 49 sekunder adskiller os efter 1.000 km., ærgrer det mig lidt, for selvfølgelig kunne de have været fundet, men sådan er det altid. Vi kan bestemt være tilfredse, specielt med det seneste halve år hvor vi har haft speeden og heldet med os”, siger Ib.

Peugeot Rally 2008 var et flot løb, og det bar tydeligt præg af at det er aktive kørere som står bag. Super faciliteter på Kasernen, godt flow i afviklingen og ingen slinger i tidsplanen.

”Nu er vores sæson slut for i år, og vi går i vinterhi bl.a. for at vurdere planerne for næste år hvor vi igen kører for at hente mesterskabet til Juelsminde. Pt. står valget jo mellem de 2 velkendt Renault biler, men hvem ved… Måske en 3. dukker op lige pludseligt… En stor tak skal lyde til alle som året igennem har gjort det muligt for os at køre race. Sponsorer, service teamet, hjælpere fra gang til gang og ikke mindst familien”, slutter Ib.

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • IK Rally Racing
  • Slagelse
  • 11/10/08 - Slagelse - DM Rally
  •