Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Mesterskab til både Kevin Magnussen og Dennis Lind

Formel Ford - DK 
13/10/08 

De to papfætre delte weekendens Formel Ford-mesterskaber mellem sig
Gennem hele sæsonen har Kevin Magnussen og Dennis Lind, begge Roskilde, kæmpet om at blive Danmarks bedste kører i talentudviklingsklassen Formel Ford. Søndag eftermiddag kunne de hver især afslutte deres danske sæson med en titel.
 


Med en sejr i søndagens første løb foran Søren Mosebo sikrede Kevin Magnussen sig Danmarksmesterskabet i Formel Ford.
(Foto: Henning Smed)

Den titel, der har været kæmpet længst og mest intenst om, har været Danmarksmesterskabet, og her lykkedes det Kevin Magnussen med sin ellevte sejr at sikre sig den titel. Men weekendens Valvoline DM-Finale var samtidig også afgørende for North European Zone Championship i klassen – en moderne udgave af den NM-konkurrence, der tidligere er blevet vundet af Mika Häkkinen, Finland – og her endte Dennis Lind med at tage titlen.

Netop Dennis Lind var nok den kører, som kæmpede mest i Formel Ford-feltet. En halvskidt start forhindrede ham ikke blot i at udfordre Kevin Magnussen, der gik i front, men sendte ham også ned på en femteplads, hvorfra der var lang vej tilbage til en podieplacering. Gennem den første halvdel af søndagens første Formel Ford-løb var der en hård kamp om tredjepladsen mellem Nils K. Vestergaard, England, Tommy Nygaard, Ikast, Dennis Lind, og Jesper K. Egebart, Børkop, og flere gange kom det til berøringer mellem bilerne. Men det lykkedes Dennis Lind og Jesper K. Egebart at få kæmpet sig forbi de to noget mere erfarne konkurrenter og tage tredje- og fjerdepladsen.


Dennis Lind (mørkeblå bil) fik efter hård infight med en gruppe konkurrenter kæmpet sig så langt frem, at han fik tilstrækkeligt med points til at kalde sig North European Zone Champion.
(Foto: Henning Smed)

I front stod kampen mellem Kevin Magnussen og Søren Mosebo, Rødovre. Sidstnævnte leverede sin vel nok bedste præstation i år, men selv om han pressede på overfor Kevin Magnussen, fandt han aldrig en vej forbi. Det var Kevin Magnussen også glad for, for sejren betød, at han var sikker på at blive Danmarksmester, hvorfor han valgte at spare materiellet, da han er en af flere danske deltagere i Formel Ford Festivalen – det uofficielle VM – på Brands Hatch i næste weekend.

I andet løb var det Søren Mosebo, som kom bedst fra start, men han måtte tidligt se sig passeret af Dennis Lind, og mens der ikke skete flere positionsskift mellem dem, kom det til gengæld til flere overhalinger mellem Nils K. Vestergaard, Jesper K. Egebart og Mikkel C. Johansen, Sorø, på pladserne lige udenfor podiet.

Resultatet af det sidste løb betød, at Dennis Lind kunne sikre sig den samlede sejr i North European Zone Championship foran Søren Mosebo og Tommy Nygaard, Ikast, og med en alder af blot 15 år og 252 dage blev Dennis Lind den hidtil yngste NEZ-mester i klassens historie.

Også Kevin Magnussens Danmarksmesterskab var bemærkelsesværdigt. Han satte også aldersrekord ved at blive den hidtil yngste Danmarksmester i disciplinen og sikrede sig samtidig titlen i samme sæson, hvor hans far – DTC-køreren Jan Magnussen – også blev Danmarksmester. Det er i øvrigt første gang siden 1993, at en far og en søn er blevet Danmarksmester i to forskellige bilsportsdiscipliner i samme år, men det er første gang, at begge titler er kommet i hus på en og samme dag.

Slutstillingen i Danmarksmesterskabet

Pl.KørerMærkePoint
1Kevin MagnussenAquila-Duratec267
2Dennis LindVan Diemen-Duratec250
3Søren MoseboRay-Duratec206
4Jesper K. EgebartRay-Duratec175
5Mikkel C. JohansenVan Diemen-Duratec157
6Tommy NygaardVan Diemen-Zetec137
7Niels-Ejnar RytterRay-Duratec106
8Nils K. VestergaardMygale-Duratec99
9Milton LundströmVan Diemen-Duratec84
10Thomas LundVan Diemen-Duratec76
Martin L. HansenAquila-Duratec76
12Alexander AnderssonMygale-Zetec70
13Claus FrøkjærVan Diemen-Duratec54
14Mirza LovicVan Diemen-Duratec32
15Frederik DannevangVan Diemen-Duratec29
16Frank MortensenRay-Duratec27
17Christian MarkusenVan Diemen-Duratec24
18Kasper V. KroghVan Diemen-Zetec18
19Lasse NeuchsMygale-Zetec17
20Christian MøllerVan Diemen-Duratec16

Slutstillingen i North European Zone Championship:

Pl.KørerMærkePoint
1Dennis LindVan Diemen-Duratec43
2Søren MoseboRay-Duratec40
3Tommy NygaardVan Diemen-Zetec28
4Kevin MagnussenAquila-Duratec27
5Jesper K. EgebartRay-Duratec26
6Nils K. VestergaardMygale-Duratec20
7Mikkel C. JohansenVan Diemen-Duratec16
Thomas LundVan Diemen-Duratec16
9Christian MøllerVan Diemen-Duratec12
10Niels-Ejnar RytterRay-Duratec7
Mirza LovicVan Diemen-Duratec7
12Alexander AnderssonMygale-Zetec2
13Frank MortensenRay-Duratec1
Lasse NeuchsMygale-Zetec1

Slutstillingen i Zetec Cup:

Pl.KørerMærkePoint
1Alexander AnderssonMygale-Zetec175
2Jesper K. EgebartVan Diemen-Zetec128
3Kasper V. KroghVan Diemen-Zetec75
4Mirza LovicVan Diemen-Zetec43
5Lasse NeuchsMygale-Zetec66

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Kevin Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 12/10/08 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •