Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Medaljer til Lundgaard og Outzen

Danish
Touringcar
Challenge 

14/10/08 

DTC-sæsonen afsluttet på Jyllands Ringen. Chevrolet Motorsport Danmarks teammesterskab blev suppleret med to individuelle mesterskabsmedaljer.
 

Finalen i årets DTC-mesterskab blev en spændende affære. Ganske som hele sæsonen har været det. Forud for dagens løb havde hele 5 kørere en teoretisk chance for at blive DTC-mester og heriblandt var de to Chevrolet-kørere, Henrik Lundgaard og Michael Outzen.


(Foto: Chevrolet Motorsport Danmark)

I den forrige DTC-afdeling havde Chevrolet sikret sig årets teammesterskab og kørerne kunne derfor frit gå efter så gode placeringer i det individuelle mesterskab som muligt. Her havde Henrik Lundgaard det bedste udgangspunkt, da han forud for dagens løb lå som en samlet nummer to. Michael Outzen var placeret som nummer fire og focuserede derfor primært på at køre sig iblandt medaljetagerne. Ingen af de to kunne dog have forestillet sig, hvordan dagen kom til at forløbe.

Efter første heat, hvor det virkede som om mesterskabskandidaterne næsten havde bestemt sig for at bibeholde stillingen, som den var inden dagens løb, tog begivenhederne for alvor fart i andet heat. Allerede i første sving blev Henrik Lundgaard ramt på baghjulet og et ødelagt ophæng sendte ham i pit. Dermed var mesterskabschancerne forduftet og den samlede andenplads var også i alvorlig fare. Men kun en halv omgangs tid. Så måtte den værste konkurrent, Tom Pedersen, også udgå med motorproblemer og det betød, at Micael Outzen med en 5. plads pludselig bankede alvorligt på til at tage bronzemedaljen i mesterskabet.

Inden sidste heat var regnemaskinerne på overarbejde for at kontrollere pointstillingen. Henrik skulle blot score ganske få point før andenpladsen var sikker, mens Outzen skulle have lidt mere på bogen og især skulle holde godt øje med Michel Nykjær, som så småt truede ham bagfra. Det så dog overkommeligt ud for begge, men igen spillede tilfældighederne ind og forlængede spændingen.

På første omgang blev Lundgaard igen ramt og spundet rundt. "Jeg troede faktisk ikke der var hjul på bilen mere, så hårdt blev jeg ramt. Men da jeg fik gang i bilen igen føltes den OK og så var det bare afsted efter feltet," fortalte Henrik, som ved uheldet havde mistet en halv omgang til de øvrige. Det fik ham dog ikke til at give op på de allersidste omgange lykkedes det ham da også at hente de bagerste og erobre placeringer nok til at score en lille håndfuld point, hvilket var rigeligt til den samlede andenplads.

Mihcael Outzen holdt godt øje med Michel Nykjær som lå et par placeringer længere fremme. "Opgaven i sidste heat var meget enkel. Jeg skulle bare holde mig i nærheden af Michel, så når han overhalede nogen, måtte jeg jo bare følge med," forklarede Michael bagefter. Det er sin sag at lave overhalinger i det tætte DTC-felt, men Nykjær kørte sin chance og Outzen holdt sit ord og fulgte med frem i feltet. Hans tredjeplads i den samlede stilling var dermed sikret.

Forløsningen i teamet var stor bagefter for omstændighederne hvorunder medaljerne var blevet kørt i hus havde sat både kørere og mekanikere under ekstra pres. Henrik Lundgaard udtrykte det således: "At vi efter sådan en møgdag kan sætte os på sølv og bronze er jo helt fantastisk. Jeg ville gerne have kæmpet med om selve mesterskabet, men sådan skulle det altså ikke være i dag." Teamchef Kent Bo Steffensen var da også ovenud tilfreds: "Vi har vundet teammesterskabet og to individuelle medaljer. Det vidner om en formidabel holdindsats og det kan vi kun være tilfredse med.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
 • Henrik Lundgaard
 • Michael Outzen
 • Chevrolet Motorsport Danmark
 • Perfection Racing
 • Jyllandsringen
 • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her