Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM-sølv til PA-Motorsport

DM Rally 
15/10/08 

Lørdag stillede PA-Motorsport til start i 6. og sidste afdeling af DM i rally, Peugeot Rally i Slagelse. 70 deltagere stillede til start i dette løb, hvor der skulle køres ca. 180 km. hastighedsprøve.
Preben Andersen / Jesper Borgen i BMW M3 førte mesterskabet med 9 point før dette løb, men for at holde føringen var det vigtigt at gennemføre denne sidste afdeling.
 

Så fredagen blev brugt til at køre de 5 forskellige prøver igennem for at være godt forberedt. Det var 5 meget gode prøver, der hver skulle køres 2 gange. Michael Jensen og Brian Borgen var med som mekanikere.

Strategien, der var at køre fornuftigt og sikkert og ikke på grænsen, blev fulgt, da starten gik på første prøve kl. 8 lørdag morgen. Om formiddagen blev der kørt 4 prøver og efter disse 4 prøver lå teamet som nr. 9 generelt og nr. 2 i gruppen, så der var gode udsigter til guldmedaljen.

Men på 5. prøve gik det galt. Da BMW M3, i 6. gear og ca. 160 km/t, fløj ud over en lille hop landede bilen tilsyneladende så uheldigt, at den inderste bærekugle knækkede og i landingen betød det at hele forhjulet blev revet af. Ved nærmere gennemsyn efter hjemkomst søndag kunne det konstateres, at der i forvejen havde været et mindre brud på bærekuglen, og at det derfor gik så galt ved landingen.

Der skete stor set ingen skade ved uheldet. Det kunne ellers være gået helt galt, hvis der ikke havde været åben mark hvor uheldet skete.

Når teamet ikke kunne gennemføre løbet var nu ikke stor chance for at kunne beholde føringen; det kunne kun lade sig gøre hvis 3 andre af konkurrenterne i gruppen udgik.

Henning Søgaard i sin Ford Sierra Cosworth, der havde taget føringen i gruppen helt fra morgenstunden, gennemførte i flot stil, og med dagens gruppesejr fik han point nok til at erobre guldmedaljen, mens det bornholmske team stadig havde, til trods for at de ikke gennemførte dagens løb, point nok til at få sølvmedaljen. Et stort tillykke til Henning og de andre medaljevindere.

Det er en sølvmedalje som teamet er meget stolte af; også selvom guldmedaljen havde været lidt sjovere at rejse hjem med, når den nu var indenfor rækkevidde.

Sæsonen er nu slut for i år; en sæson, hvor BMW M3 i det store hele har kørt rigtig godt. Det har været en sæson som har givet mange sejre til teamet, sejre der samlet har betydet at teamet har vundet Yokohama Mesterskabet og nu en sølvmedalje i kampen om danmarksmesterskabet. Så selvom det ikke blev til en guldmedalje i week-enden er teamet rigtig god tilfreds med den forgangne sæson, og teamet skylder en stor tak til alle sponsorer og andre, der har støttet teamet på mange måder. Nu er der vinterpause, hvor meget kan ske.

PA-Motorsport
Heidi


Læs mere om:
  • Jesper Borgen
  • Preben Andersen
  • PA-Motorsport
  • Slagelse
  • 11/10/08 - Slagelse - DM Rally
  •