Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark vinder DM-guld

DM Rally 
14/10/08 

- i rally 2008
Odds’ene for Max Christensen og Dorthe Ravn – Subaru Motorsport Danmark – var næsten helt optimale, da rallyparret forberedte sig til DM-finalen i det danske rallymesterskab 2008. Der manglede kun et enkelt placeringspoint i, at det kombinerede mandskab fra Motorsport Nordjylland (MNJ) og Horsens Automobil & Motor Klub (HAMK) var danske mestre i deres Subaru Impreza WRX.
 

- Vi skulle blot gennemføre rallyet blandt startfeltet af 4WD’erne i DM-finalen: Peugeot Rally 2008 omkring Slagelse, forklarer Max Christensen. – Vores strategi var dog et slutresultat i top tre, men krydret med den store fordel, at konkurrenterne for en gangs skyld var presset til at tage alle chancerne. Vi havde derimod mulighed for at køre taktisk og afventende.


Max Christensen og Dorthe Ravn holdt et højt konkurrencetempo i DM-rallyfinalen.
(Foto: Kirketerp)

Fighten om DM-titlen 2008 har været yderst jævnbyrdigt og med mange indspillere, hvorfor ingen af rallyteamene kunne forvente at hjemkøre alle frontsejrene i de 6 DM-arrangementer. Subaru Motorsport Danmark fik en god start på årets sæson med en generalsejr i DM-premieren på Sydsjælland. Herefter har rallyteamet været i spidsen for 4WD-messterskabet gennem hele 2008.


Max Christensen og Dorthe Ravn gjorde mesterskabs-arbejdet i DM-finalen omkring Slagelse.
(Foto: Kirketerp)

I DM-slutspurten på Vestsjælland skulle Max Christensen og Dorthe Ravn holde skarpt øje med mærkekollegaerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i Subaru Impreza WRX i 2008-version. Konkurrenterne kunne med en 4WD-sejr holde liv i deres spinkle DM-chancer.

- Vi satte et fornuftigt tempo med prøvetider i top fire, supplerer Dorthe Ravn. –Lidt forsigtig kørsel på prøve 2 satte os dog lidt tilbage i generalklassementet, hvor vi gled ned på en syver sammenlagt. Vi havde dog Jensen / Tøndborg inden for taktisk rækkevidde, hvorfor der absolut ikke opstod panik i rallyteamet.

Midtvejs i Peugeot Rally 2008 var Max Christensen og Dorthe Ravn avanceret til fjerdepladsen generelt:
- Vi havde lagt taktikken efter at undgå overilede konkurrence-sotuationer. Samtidig scorede vi en punktering, som betød en forsinkelse på 15 sekunder, men konsoliderede alligevel fjerdepladsen frem til rallyets tredjesidste prøve.

På den tredjesidste hastighedsprøve smed Christian K. Jensen og Søren Tøndborg håndklædet i rallyringen efter en afkørsel. Herved rykkede Max Christensen og Dorthe Ravn op som treere generelt.

På samme hastighedsprøve var Karl-Åge Jensen og Hans Marx gået i front for generalklassementet med deres Subaru Impreza WRX. De hidtidige frontrunnere: Tim Svanholt og Per Henriksen prøvede forgæves at generobre generalsejren med deres VW Golf GTI, idet de udgik på rallyets næste (andensidste) hastighedsprøve.


Subaru Motorsport Danmark blev nr. 2 generelt i DM-finalen.
(Foto: Kirketerp)

- Vi sluttede derfor Peugeot Rally 2008 som toere generelt, fortsætter Max Christensen. – I DM-slutstillingen 2008 for 4WD’erne hjemkørte vi et forspring på 34 placeringspoints, hvilket svarer til en føring med en sejr samt en andenplads, der henholdsvis belønnes med 20 og 15 placeringspoints.

Dorthe Ravn sprang til som co-driver midt i 2008-sæsonen, og scorede samtidig sit første DM i en firehjulstrukket rallybil:
- Det har været en stor oplevelse og fornøjelse at køre rally sammen med Max Christensen, som med sit rolige temperament forstår at bibeholde overblikket i pressede situationer. Rallyteamet har samtidig en seriøs indgangsvinkel til forberedelserne samt afviklingen af konkurrence-indsatsen.


Max Christensen og Dorthe Ravn fejrede det suveræne DM-guld med champagne på målrampen.
(Foto: Kirketerp)

Subaru Motorsport Danmark ser frem til en ny spændende 2009-sæson, hvor Max Christensen og Dorthe Ravn har givet hinanden håndslag på at fortsætte samarbejdet og forsvare DM-titlen. Samtidig ser rallyparret frem til, at det bliver nemmere at deltage i udenlandske rallies.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • Slagelse
  • 11/10/08 - Slagelse - DM Rally
  •