Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Tilfredshed trods skuffende sæsonafslutning

DTC Cup 
14/10/08 

En ødelagt motor frarøvede Tom Pedersen muligheden for at score en medalje ved finalen i Danish Touringcar Championship
Team Telesikring Racing fik ikke den afslutning på sæsonen, man havde håbet på. Teamets mesterskabskandidat Tom Pedersen endte blot på en femteplads i den endelige tabel, mens Peter Ager trods godt fart i bilen måtte tilbringe den sidste del af årets finale på Jyllandsringen i tilskuerens rolle.
 

- Det er selvfølgelig træls at ende sæsonen som femmer, men uanset hvad synes jeg, at vi har haft en god sæson, siger Tom Pedersen. – Det hele har været nyt for os. Nye biler og et nyt team. Vi havde meget at lære, så alt i alt har det været en god sæson. Jeg er lidt træt af, at vi ikke har fået en finalesejr, men det har været en god sæson alligevel.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Tom Pedersen havde på papiret en mulighed for at blive mester i Danish Touringcar Championship, og rent faktisk formåede han at holde liv i den mulighed, da han sluttede det første af søndagens tre løb på tredjepladsen lige efter Jan Magnussen og Henrik Lundgaard.

- Jeg synes, at vi havde en god bil, efter at vi havde ændret meget på den og fundet nogle ting sammen med vores tyske ingeniør, fortæller Tom Pedersen. - Jeg havde mine dårligste dæk på til første løb, men jeg kunne alligevel presse Lundgaard, selv om jeg ikke turde gå forbi ham. Jeg troede, at jeg ville havde en god chance med bedre dæk i andet heat, men sådan skulle det ikke gå. Det ærgrer mig mest, at vi har været hurtige, men ikke fik chancen for at bevise det.

Allerede efter afslutningen af første omgang måtte Tom Pedersen nemlig rulle ind til siden med en rygende bil.

- Jeg kunne lugte, at der var noget, som ikke lugtede rigtigt. Jeg kunne mærke, at motoren ikke trak, og så lød den forkert, så det var bare et spørgsmål om at parkere, siger sønderjyden. - Jeg tror, at det er et stempel, der er flækket eller gået hul i. Motoren havde kørt en del kilometer, men ikke så mange, at den burde være gået i stykker.

Tilfredshed i Team Telesikring Racing
I finalen var det Peter Ager, der måtte udgå, inden løbet for alvor var kommet i gang.

- Ham den langhårede englænder fik håret ned i øjnene og kørte mig af i finalen. Ellers havde det været ganske fint, siger Peter Ager, som var sluttet første løb som næstbedste privatkører.

- Dækkene til første løb var gode, men de andre dæk virkede ikke. Jeg ved ikke, om det er dækkene, det er galt med eller om det er os, der ikke er hurtige nok. Vi havde god fart i andet heat, og så røg der en sporestang. Men det kunne godt være blevet til en podieplads.


(Foto: Jeppe Rimmen)

For Peter Ager markerede DM-Finalen sæsonen afslutningen på hans anden sæson i Danish Touringcar Championship.

- Indtil det sidste løb synes jeg, at det har været fantastisk. Og mest fantastisk efter sommerferien for mit vedkommende, selv om det for Tom mest var før sommerferien, siger Peter Ager.

- Vi har fået teamet op på et niveau, hvor vi er blandt dem, der har det bedste set-up, og selv om vi er newcomere, kan vi kun være tilfredse. Vi har ikke haft udskiftning på nogen pladser, og det er vist sjældent i DTC. Rent teammæssigt er vi meget stolte, selv om vi gerne ville have haft en tredjeplads i teammesterskabet. Men så viste Emmet O’Brien, at han pludselig kunne få fart på og fint nok med det. Vi må bare gøre det bedre næste år og vinde mesterskabet. Der skal jeg have fart på fra starten af.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Peter Ager
  • Tom Pedersen
  • Team Telesikring Racing
  • Jyllandsringen
  • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •