Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Rally Challenge

Henrik Jensen og Leif Heick vinder 1600 Challenge 2008 i Suzuki Swift

1600 Rally
Challenge 

14/10/08 

Det lykkedes! Med et mulehårs forskel i den samlede stilling, kunne Henrik Jensen og Leif Heick tage laurbærkransen og medaljerne om halsen lørdag aften i Slagelse, efter endnu et hårdt og spændende DM-rally.
 

DM6 Peugeot Rally blev afviklet 11. oktober i Slagelse området, med rallycentrum på Antvorskov Kaserne og hastighedsprøver i Slagelses opland. Løbsledelsen skabte et stort rally, som var årets finaleløb. Stort på mange måder. Lange og udfordrende hastighedsprøver, en perfekt tidsplan, dygtige officials og en værdig præmiefest.


Henrik Jensen, Kalundborg/Leif Heick, Hegnsvig, i Suzuki Swift 1600 Challenge, udgik af DM6 Peugeot Rally ved Slagelse, men kunne alligevel kåres som vindere af DASU CUP 1600 Challenge
(Foto: Brian Juel)

66 rallybiler kom til start og når man bagefter konstaterer at kun 33 kom i mål, så er ingen i tvivl om at det er hårdt. Henrik og Leif kørte et perfekt løb og lå helt med fremme, da også de blev ramt af uheld, endda på allersidste hastighedsprøve. Der gik ild i bilens motorrum, da motorolien sprøjtede ud på udstødningen, fra en pakdåse med akut kollaps. Ildslukkerne fik klaret det værste, men dynger af skovens muld måtte hældes ned i motorrummet med de bare hænder, inden ilden var kvalt.

De var udgået og mesterskabet i 1600 Challenge var nu helt afhængig af konkurrenternes rækkefølge i mål. Heldigvis flaskede det sig som det skulle og med sølle et point i overskud, foran Torben Sørensen/Henrik Petersen i Renault Clio, kunne Henrik og Leif se tilbage på en sæson, hvor de i hvert eneste løb har været de hurtigste i klassen.

En flot præstation med en helt ny bil, som kører fantastisk godt. Henrik kunne nu godt ønske sig lidt flere hestekræfter i fødselsdagsgave, men så skidt er det nu heller ikke, for de er tit havnet helt fremme i feltet.

SUZUKI Motorsport

 
 

1600 Rally Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: