Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Karl-Åge Jensen vandt sikker sejr

DM Rally 
13/10/08 

Subaru vandt både Peugeot Rally og DM i rally
De syvdobbelte danmarksmestre Karl-Åge Jensen og Hans Marx havde fundet storformen frem til årets sidste DM-rally og vandt en meget klar sejr i deres Subaru Impreza WRX STi
 

Sejren blev vundet med et helt minut foran Max Christensen og Dorthe Ravn, der i en bil magen til kunne kåres til nye danmarksmestre. For Subaru blev årets rallysæson dermed den helt store triumf med placeringerne 1, 2 og 3.


De syvdobbelte danmarksmestre Karl-Åge Jensen og Hans Marx kørte et fejlfrit løb og vandt en klar sejr i deres Subaru Impreza WRX Sti i årets sidste DM-rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Det var en noget bedre dag end sidste gang, hvor vi endte på taget inde i et hus," sagde en storsmilende Karl-Åge Jensen ved målet i Slagelse på Peugeot Rally. "Mekanikerne havde gjort et fantastisk job med at bygge en ny bil op til mig af to skadede, og bilen kørte perfekt. Prøverne var fantastisk gode med nogle af de hurtigste svinghastigheder, vi har kørt med, så det var en herlig dag," mente den syvdobbelte danmarksmester, der således fik en bronzemedalje med hjem til sin medaljesamling.

For årets sølvvindere Christian Jensen og Søren Tøndborg sluttede løbet meget brat med en kraftig afkørsel i 2008-udgaven af Subarus rallyvåben:

"Da vi landede efter et hop med høj fart, sprang bagenden på bilen op igen, så vi kørte 100 meter på næsen og røg ud på en mark og ramte et par træer," forklarede Christian Jensen.


Det var efter et hop af denne type, at Christian Jensens og Søren Tøndborgs Subaru kom ud af kurs og ramte to træer.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Faktisk har vi hele året igennem kæmpet med opsætningen af den nyeste udgave af Imprezaen, og hverken andre teams eller vi selv har fået styr på bagendens opførsel, så vi kunne med fordel have kørt et år til i den gamle model," tilføjede Christian Jensen.

Til trods for uheldet havde Chr. Jensen og Søren Tøndborg dog samlet point nok i årets løb til den samlede andenplads i danmarksmesterskabet.


Dagen igennem lå Christian Jensen og Søren Tøndborg på en sikker andenplads i deres Subaru Impreza, men på tredjesidste hastighedsprøve kørte de af vejen.
(Foto: Michael Eisenberg)

Rallysæsonen har båret præg af den meget hårde kamp mellem de to private Subaru rallyteams, Subaru Motorsport i Ålborg, der fik danmarksmesterskabet hjem til Max Christensen og Dorthe Ravn samt Subaru Rally Team i Viborg, der fik anden- og tredjepladsen til Christian Jensen og Søren Tøndborg samt Karl-Åge Jensen og Hans Marx. Tilsammen har de sat Subaru i Danmark på landkortet som aldrig før ved at blive nummer 1, 2 og 3 i danmarksmesterskabet for de firehjulstrukne rallybiler, som er landets hurtigste.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Karl-Åge Jensen
 • Subaru Rally Team DK
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS