Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Magnussen vinder vanvittig tæt DTC-tidtagning

Danish
Touringcar
Challenge 

11/10/08 

Marginaler afgjorde startopstillingen til søndagens DTC-finale
Når årets Danish Touringcar Championship søndag skal afgøres ved Valvoline DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, starter Jan Magnussen, England, fra pole position.
 

Den førende i mesterskabet endte lørdagens to tidtagninger med at være tre tiendedele hurtigere end Henrik Lundgaard, Hedensted, der tog andenpladsen, men de nøgne tal giver imidlertid ikke det rette indtryk af, hvor vanvittig tæt tidtagningen på racerbanen var.


Jan Magnussen var hurtigst foran Henrik Lundgaard i tidtagningen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Intet mindre end seks forskellige kørere nåede således at være i front under tidtagningen. Foruden Jan Magnussen og Henrik Lundgaard var det Robert Schlünssen, Tyskland, Jason Watt, Herlev, Tom Pedersen, Christiansfeld og Martin Jensen, Albertslund, der alle nåede at toppe computerskærmenes lister.

Samtidig var det marginalerne, der afgjorde den indbyrdes rækkefølge i den forreste halvdel af feltet. Fra Henrik Lundgaard på andenpladsen til Kristian Poulsen, Padborg, på tolvtepladsen var der således blot tre-og-en-halv tiendedel sekund. Og i flere tilfælde måtte man tage tusindedelene til hjælp for at afgøre den indbyrdes rækkefølge mellem kørerne.

Medvirkende til den store spænding om udfaldet var baneforholdene.

En let byge inden tidtagningen havde gjort FDM Jyllandsringen fugtig, men ikke mere fugtig, end at alle deltagerne rullede ud på tørvejrsdæk. Tiderne fra start var da også imponerende. Da den første af de to 20 minutter lange tidtagninger var overstået, kunne Jason Watt nyde de fem minutters pause med hurtigste omgang i en tid på 1.11,218 – en tid, der blot var halvandet sekund fra banerekorden, selv om der ikke var et tørt spor på banen!

Da der manglede otte minutter af tidtagningen, så det ud som om, at Jason Watt ville kunne starte fra pole position, da ingen formåede at slå hans omgangstid. Men så tog pokker ved feltet. Først strøg Robert Schlünssen på banen og var på pole position i 1.11,173. Blot 27 sekunder senere var Tom Pedersen hurtigst i 1.11,139, og da der var gået yderligere to minutter svarede Robert Schlünssen igen med 1.11,112. Atter to minutter efter var det Henrik Lundgaard, der var hurtigst i 1.10,945, inden også den tid blev slået af Jan Magnussen i 1.10,741.


Emmet O'Brien leverede sin bedste præstation i en tidtagning ved at være tredjehurtigste mand
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Jævnbyrdigheden i feltet blev også understreget af, at en enkelt kører for første gang i denne sæson formåede at blande sig i topkampen. Det var Emmet O’Brien, Irland, der leverede sin bedste præstation i år med at sætte tredjehurtigste tid.

Men i morgen gælder det løbene. Her skal det ved hjælp af to kvalifikationsheat og en finale afgøres, hvem der bliver vinder af Danish Touringcar Championship. Fem mand kan tage stillingen. Jan Magnussen, Henrik Lundgaard, Tom Pedersen, Michael Outzen, Ringe, og Michel Nykjær, Tappernøje, har alle muligheden for at kunne kalde sig mester.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 • DM-Finale - Tidtagning
 • DM-Finale - Træning
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her