Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark sigter mod DM-guld

DM Rally 
10/10/08 

En kombination af klog og stabil kørsel bevirker, at Max Christensen og Dorthe Ravn – Subaru Motorsport Danmark – har gode chancer for at hjemtage det danske rallymesterskab i 4WD. Fighten om DM-titlen 2008 har været yderst jævnbyrdigt og med mange indspillere, hvorfor ingen af rallyteamene har kunnet påregne frontsejre i alle 6 DM-arrangementer.
 

Det kombinerede rallypar fra Motorsport Nordjylland (MNJ) og Horsens Automobil & Motor Klub (HAMK) er et enkelt placeringspoint fra DM-titlen med deres Subaru Impreza WRX.


Max Christensen og Dorthe Ravn er klar til give fuldt tempo i DM-finalen omkring Slagelse.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Alle placeringerne fra de 6 DM-afdelinger tæller med i slutresultatet, forklarer Max Christensen. – Det vindende rallyteam får 20 point, nr. 2 scorer 15 og så mindskes forskellen mellem de enkelte placeringer således, at 13. pladsen giver 1 point. Med 12 startende 4WD-rallyteams i DM-finalen skal vi derfor blot med hjem over målstregen.

Subaru Motorsport Danmark har fået tildelt startplacering som nr. 2 i DM-finalen lørdag d. 12. oktober. Strategien for Max Christensen og Dorthe Ravn er alligevel - til trods for de gode DM-odds – et slutresultat i TOP TRE.

- Det ligger absolut ikke til vores temperamenter at slække på tempoet, supplerer Dorthe Ravn. – Erfaringerne viser da også, at man hurtigere og nemmere laver fejl, når adrenalin-niveauet er kogt ned under 100 pct.. I rally kører vi så tæt på de fysiske loves begrænsninger, at der hele tiden skal foretages justeringer af rat, speeder og bremser i brøkdele af sekunder for rallychaufføren.


Max Christensen og Dorthe Ravn ser frem til DM-champagne på målrampen i Peugeot Rally 2008.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-finalen afvikles omkring Danmarks højest beliggende købstad: Slagelse, hvor den nærliggende Antvorskov Kaserne er rallycentrum for Peugeot Rally 2008.

- Arrangementet byder et kompakt rally med imponerende 183 km. hastighedsprøver, fortsætter Max Christensen. - Der er desuden en god afveksling mellem hurtige og lidt mere krævende prøvestrækninger. Alt tegner derfor til en værdig afslutning på DM-sæsonen 2008.


Mange tilskuere forventes at følge det kompakte finalerally omkring Slagelse.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I DM-sammenhæng skal Subaru Motorsport Danmark spotte mærkekollegaerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i Subaru Impreza WRX i 2008-version. Konkurrenterne kan med en sejr blandt de 12 startende 4WD-rallyteams holde liv i den spinkle DM-chancer, hvorfor Max Christensen og Dorthe Ravn allerhelst vil gøre DM-arbejdet færdigt med en 4WD-generalsejr.


Max Christensen og Dorthe Ravn går til makronerne i DM-serien 2008.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Rallybilen fik et gennemgående service-eftersyn hos vores supportteam i Finland lige inden DM-semifinalen på Fyn, afslutter Dorthe Ravn. - Dette gav nogle ekstra hestekræfter og det afgørende potentiale til at finde de vindende sekundbrøkdele på hastighedsprøverne i Subaru Impreza WRX’eren. Vi går i hvert fald ikke ned på manglende forberedelser af materiellet til DM-finalen omkring Slagelse. Alt kan dog som sagt ske i rally, og det er vi selvfølgelig altid ydmyge over for, og frem for alt er intet afgjort på forhånd inden målstregen.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • Slagelse
  • 11/10/08 - Slagelse - DM Rally
  •