Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

WTCC kalenderen 2009 er nu klar

WTCC 
11/10/08 

FIA World Touring Car Championship kalenderen for næste år, 2009 sæsonen, er netop blevet præsenteret. Den indeholder 12 løbsweekender, med hver to pointgivende løbsafdelinger.
 

I forhold til dette års WTCC kalender, har FIA World Motor Sport Council foretaget et par markante ændringer, og to af løbsdatoerne er endnu ikke helt fastlagte.

Den største ændring, og den første usikkerhed, er at der i 2008 for første gang skal køres WTCC løb i Marokko, på en bane i Marrakech.
Løbet er berammet til weekenden den 1. og 2. maj, men gennemførelsen af løbet er betinget af at banen når at blive FIA homologeret.

Den anden ændring er at løbet i Portugal rykker tilbage på den meget udskældte gadebane i Porto, som det indtil videre er meningen skal være vært hvert andet år, altså på skift med Estoril banen ved Lisabon.

Den anden usikkerhed gælder løbet på Oschersleben i Tyskland, her er der datosammenfald med Formel 1 løbet i Belgien, hvorfor arrangørene vil forsøge at få rykket datoen væk fra den 29. og 30. august. De forsøger at rykke løbet til et tidligere tidspunkt.

Som det er tradition slutter løbet med finalekørsler i forbindelse med Macau's Grand Prix, det bliver i 2009 den 21. og 22. november.

Ude af kalenderen i forhold til i år er Imola banen i Italien, der kom ind som reserve da Scandinavian Raceway ved Anderstorp i Sverige ikke opnåede en FIA homologering i 2008.

FIA World Touring Car Championship kalender 2009:

DatoBaneLand
7. - 8. martsCuritibaBrasilien
21. - 22. martsPueblaMexico
1. - 2. majMarrakech *Marokko
16. - 17. majPauFrankrig
30. - 31. majValenciaSpanien
20. - 21. juniBrnoTjekkiet
4. - 5. juliPortoPortugal
18. - 19. juliBrands HatchEngland
29. - 30. augustOschersleben **Tyskland
3. - 4. oktoberMonzaItalien
24. - 25. oktoberOkayamaJapan
21. - 22. novemberMacau Grand PrixMacau

* = under forudsætning af at banen bliver godkendt.
** = denne dato forsøges flyttet frem i kalenderen.

Se hele 2009 kalenderen, som den ser ud indtil nu.


Hr. Nielsen