Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Forsøger at nå hattrick

Danish
Touringcar
Challenge 

08/10/08 

Poulsen Motorsport vil vinde DTC-finaleløbet
En lang og hård DTC-sæson afsluttes på Jyllandsringen på søndag, men det betyder ikke, at kørerne i landets fornemmeste racerserie kan slappe af. I finaleløbet har fire kørere gode chancer for at vinde mesterskabet, mens en femte har en teoretisk chance. Og den vil han kæmpe for. Køreren er den regerende DTC-mester Michel Nykjær i BMW 320 Si.
 

"Det vil være meget svært for mig at genvinde mesterskabet, for de fire førende skal helst ikke have nogle point. Hvis for eksempel Jan Magnussen blot får fire point, så kan jeg ikke nå ham," siger Nykjær.

"Men jeg glæder mig alligevel meget til at komme ud at køre, for hvis vi kan fastholde vores fremgang, så tror jeg, jeg kan være med helt i front," siger vinderen af det seneste DTC-løb. "Det er sidste løb i år, og mesterskab eller ej, vi skal bare vinde, så enkelt er det," siger en beslutsom Michel Nykjær, som må aflevere sin mesterskabstitel efter søndagens løb – med mindre der altså sker mirakler.


Michel Nykjær var hurtigste mand i sidste DTC-løb. Her er han foran Jan Magnussen. På søndag vil han forsøge at vinde DTC-finalen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

En anden kører i Poulsen Motorsport med gode chancer for en topplacering, er teamejer Kristian Poulsen selv. Han vil forsøge at fastholde sit enorme momentum, som han har bygget op gennem sin deltagelse i fire løb til VM for standardbiler, senest på Monza, hvor han blev tredjebedste privatkører:
"Jeg har ikke ramt tidtagningen på Jyllandsringen helt perfekt endnu. Men jeg har den fordel, at de førende kørere skal have point med hjem, mens jeg selv kan køre helt frit. Jeg kører for at vinde, og jeg tror, at mesterskabsaspiranterne vil tænke på point og lade Michel Nykjær og mig selv køre vores eget løb. Det vil da være det klogeste," smiler en optimistisk Kristian Poulsen. "Nu har vi vundet finalen i to DTC-løb i træk, så vi vil forsøge at få et hattrick," siger efterårets mest fremgangsrige DTC-kører .


Kristian Poulsen har fløjet på en bølge af succes, siden at begyndte at deltage i VM for standardbiler. For nylig vandt han Copenhagen Racing GP, på søndag vil han forsøge at vinde DTC-finalen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Også Jesper Sylvest har noget, han skal bevise:
"Det går bedre og bedre for hver gang, jeg kører på Jyllandsringen, så nu skal jeg slutte sæsonen af med et rigtig godt resultat," siger landets første DTC-mester nogensinde. "Jeg har som mål at komme mellem de fem første i privatcup'en, og det tror jeg er realistisk på baggrund af den fremgang, vi har haft med at sætte bilen korrekt op til løbene i de senere måneder," siger Jesper Sylvest.


Jesper Sylvest har forbedret sine resultater løb for løb. På søndag vil han være blandt de bedste privatkørere i DTC-finalen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Poulsen Motorsports irske kører, Emmet O'Brien, har ligeledes et klart defineret mål:
"Jeg har bevist, at jeg har masser af fart i bilen under tidtagning og warm-up. Nu skal jeg have omsat en forhåbentlig god startplacering til gode resultater i alle tre løb på Jyllandsringen," siger Poulsen Motorsports yngste kører. "Jeg gav lidt for meget væk i sidste løb, det kommer ikke til at ske på søndag. Be warned," siger Emmet O'Brien med et kæmpe smil.


Emmet O'Brien har masser af hastighed i sin BMW, men har manglet lidt "race craft". Det skal blive anderledes i DTC-finalen.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Hvem af de fire kørere i Poulsen Motorsport, der når længst på søndag, er uvist. Men teamets mål er klart: At vinde finalen i sidste DTC-løb i 2008.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Emmet O'Brien
  • Jesper Sylvest
  • Kristian Poulsen
  • Michel Nykjær
  • Poulsen Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 12/10/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •