Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Slutter mesteren med sin fjerde sejr i år?

Polo Cup - DK 
09/10/08 

Dennis Elgaard er på forhånd sikker på titlen og det største antal sejre i år
For små tre uger siden sikrede Dennis Elgaard, Farsø, sig titlen i Volkswagen Polo Cup. Det har betydet, at dagsordnen er lidt anderledes end ellers ved weekendens Valvoline DM-Finale på FDM Jyllandsringen. Nu er det ikke et spørgsmål om, hvem der vinder mesterskabet og klarer sig bedst sammenlagt, men mere om udfaldet af løbet, der er det spændende.
 

For lykkes det sæsonens nye mester at tage sin fjerde sejr ud af seks mulige, eller bliver han overgået af en af de andre kørere i klassen?

Foreløbig er det blot sket to gange i år, at Dennis Elgaard ikke har vundet et løb. Og begge gange har der været lidt specielle omstændigheder, som har betydet, at han ikke er kommet helt til tops. Sæsonen startede således med en tyvstart, som sendte ham tilbage i rækkerne og gjorde det relativt nemt for DTC-køreren Brian Mikkelsen, Vejle, at vinde. Senere på Padborg Park betød et puf fra en konkurrent, at sidste løb før sommerferien blev tilbragt med at køre sig op gennem rækkerne.

Men måske kan der alligevel blive trængsel i den forreste del af feltet. Godt nok er Dennis Elgaards titel en realitet, men såvel sølvet som bronzen mangler at finde deres ejermænd. Og her er intet mindre end tre kørere i spil.

Feltets benjamin Anders Fjordbach, Aalborg, har de sværeste odds. Han skal kort og godt vinde løbet for at have en chance for at tage andenpladsen sammenlagt, mens Christoffer Østerby, Virum, og Thomas Faraas, Norge, begge reelt skal udgå, for at de sidste forudsætninger falder på plads for den 17-årige nordjyde.


Anders Fjordbach en af tre kørere, som er med i kampen om de sidste to medaljer i Volkswagen Polo Cup på søndag på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men det kan faktisk også godt ske. Sidste gang Volkswagen Polo Cuppen kørte på FDM Jyllandsringen, endte både Christoffer Østerby og Thomas Faraas udenfor banen med skadede biler efter sammenstød i den tætte placeringskamp. Spørgsmålet er så, hvilken strategi de to veteraner vælger at anlægge før Valvoline DM-Finalen. Kører de alt, hvad remmer og tøjler kan holde, for at komme så langt frem i rækkerne og score så mange points som muligt, eller bliver der tale om et taktisk spil, hvor de mere holder øje med hinanden, alt imens de regner på pointene?

Det bliver afgjort søndag middag på FDM Jyllandsringen.

Stillingen i Volkswagen Polo Cup

Plac.KørerPoint
1Dennis ElgaardFarsø87
2Christoffer ØsterbyVirum65
3Thomas FaraasNorge62
4Anders FjordbachAalborg46
5Jan SeerupGreve Strand43
6Preben MøllerHavndal40
Jens EnemarkKruså40
8Kasper BordingRanders25
9Kenny BremerstentKolding22
10Brian MikkelsenVejle20
11Thue KristensenViborg17
Peter GöbelTyskland17
13Christian ReeVedbæk14
14Rasmus KlarskovKalundborg13
Kennie Frydkjær-JensenFredensborg13
Henrik LarsenGudbjerg13
17Morten TruelsenDanmark10
18Klaus EllmiesÅbenrå9
Jesper LaugesenÅrhus9
Jens Ole MathiesenGrindsted9
Anders ByrielRanders9
22Jørgen KlausenHaslev7
23Steffen RothschildNorge6
Peter GöbelTyskland6
Lars Erik JensenSkanderborg6
26Tom KisbyeDanmark5
Ruben PadkjærEgtved5
28Pia BachViborg4
29Mette Viktoria RasmussenHolbæk3

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Christoffer Østerby
  • Dennis Elgaard
  • Thomas Faraas
  • Jyllandsringen
  • 12/10/08 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •