Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

En tur i sandkassen – og et mesterskab

Special Saloon Car
SS1 

09/10/08 

Det er egentlig en skam, at KC – Motorsport har en så sløv pressemedarbejder, at man skal vente 2 uger efter en løbsweekend før der høres fra teamet, ja og det selv om det er en finaleweekend. Nå men bedre sent end aldrig.
 

KC – Motorsport kunne tage til SSC finale til Padborg Superprix, med et sikret mesterskab i SS1, men mere vil ha’ mere. Vejby drømte om et generelt mesterskab - efter at Christer satte point til på Sturup Raceway, var Vejby kommet helt i front i den samlede mesterskabs stilling. Morgan var også kommet bedre med, så med lidt lodder og trisser tilsat en smule held, skulle en tredjeplads samlet i SS1 være en mulighed.


Det gør ikke noget at fortælle at SS1 mesterskabet var i hus på forhånd
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)

Der var dog en lille hindring på vejen: både Vejby og Morgan slæbte på en straf fra sidste arrangement, begge ville få lagt 2 sek. til i deres 1. tidtagning. Så alle sejl blev sat til, og der skulle bare satses. En tidtagning senere måtte man konstatere, at det ikke var lykkedes. Ganske vist havde man kørt hurtigst og tredje hurtigst i SS1, men med 2 sekunder lagt til røg man 6 pladser tilbage generelt. Vejby var heller ikke tilfreds: ”jeg fik ikke en eneste perfekt omgang, det kan jeg gøre bedre”. Men 2 sekunder var nok alligevel urealistisk, selv om både Vejby og Morgan gjorde det betydeligt bedre i anden tidtagning med forbedringer på op til 1½ sekund.


Både Morgan og Vejby kæmpede forgæves i 1. tidtagning.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)

Søndagen blev imødeset med spænding, for med utilregneligt vejr, kunne vi kun håbe på godt vejr. Tågedisen har det med på denne årstid at kunne blive hængende til langt op ad formiddagen, men heldigvis lettede den inden 1. heat, så der var lagt i kakkelovnen til godt ræs. Med 6 placeringer op til Borum skulle Vejby virkelig være med fra starten, hvilket lykkedes over al forventning, allerede ved første sving lå han lige bag Borum. Det blev til en sej kamp over 10 omgange, hvor Vejbys tålmodighed efterhånden var brugt op, så der blev satset lidt på yderbanen i BigMac-svinget, hvilket resulterede i en tur i sandkassen, med en ødelagt køler m.m. som resultat. Heldigvis for mesterskabsdrømmen fuldførte han så meget af heatet, at han blev godskrevet for en 4. plads, så der blev reduceret med 2 point ned til Christer.


Der var pludselig nok at se til i mellem de 2 heat.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)


Morgan havde til gengæld fået gang i den i løbet af heatet, og kunne foruden en 2. plads også notere sig for en hotlap, så pludselig var han på den samlede tredjeplads i SS1.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)

Til tider har man i Special Salooncar klassen irriteret sig over, at man skulle starte til sidst om søndagen, men denne søndag, var Vejby meget godt tilfreds med det,- der var lige en del, der skulle laves ved bilen inden 2. heat. Reserve-køleren var heldigvis på plads i god tid, og bilen helt klar til 2. Heat.
2. heat gik helt som planlagt, men der var heller ikke megen konkurrence fra Borum. Hvad han lavede er lidt uklart for os, men han sørgede for ikke at volde hverken Vejby eller Morgan problemer, dog må det siges, at han sikkert har kæmpet nok for at komme op, da han sørgede for at tage hotlappen. Vejby kunne uproblematisk køre en sikker 1. plads hjem i SS1 og Morgan en lige så sikker 2. plads.
Det generelle mesterskab var hjemme, og skulle naturligt nok fejres med en burnout. Hvad Vejby ikke lige bemærkede, var at han brændte dæk af på glatbanen, hvilket fik officials til at reagere og uddele en skideballe han ikke var i tvivl om.


Det kunne ryge selv om det var på glatbane.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)


Vejby stillede gerne op til fotografering med champagne på taget, efter det generelle mesterskab var sikret.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)

½ time efter løbet var der pokaloverrækkelse i infoteltet, hvilket bød på lidt af en overraskelse. Michael Klostermann, der senest havde modtaget figtherpokalen, valgte Morgan som næste modtager af den eftertragtede pokal. Ikke helt ufortjent, for Kim Morgan har virkelig kæmpet for at komme frem til den tredjeplads i SS1, som han sluttede på. Samtidig mente Michael også at Kim er en rigtig ”saloon’er”. Det mener vi også at Kim er, selv om sidste bil er købt ”færdig”, så står Kim selv for alle ændringer og modificeringer.


Michael Klostermann beærede Kim Morgan med figtherpokalen.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)


En synlig rørt Kim Morgan har modtaget figtherpokalen.
(Foto: Henrik, KC-Motorsport)

Sæsonen er slut for i år, vi mangler ”kun” generalforsamling og præmiefest, så det er på plads at sige tak.:
- Tak til alle sponsorer, uden hvilke vi ikke havde klaret det økonomisk.
- Tak til alle medkørere for utroligt mange dueller, uden Jer var der intet race
- Tak til mekanikere og hjælpere gennem alle weekenderne
- Tak til hele organisationen bag racet
- Tak til familien, uden Jeres tålmodighed og forståelse var den heller ikke gået.

Håber vi ses i 2009 til mange nye dueller og hyggelige stunder.

KC-Motorsport, Henning


Læs mere om:
  • Christian Vejby
  • Kim M. Jensen
  • Padborg Park
  • 21/09/08 - Padborg Park - Special Saloon
  •