Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Clio Cup - DK

Tæt kamp om den sidste medalje i Renault Clio Cup

Clio Cup - DK 
08/10/08 

Clio CupBjørn Smedegaard Laursen og Michael Christensen blot adskilt af to point
Allerede for to uger siden stod det klart, at Per Poulsen, Årup, er årets mester i Renault Clio Cup. Samtidig er det også sikkert og vist, at Martin Clausen, Skærbæk, ender på en sammenlagt andenplads i den hurtige mærkeklasse. Til gengæld er der intet endnu afgjort omkring ejerskabet til bronzemedaljen. Og det tegner til at blive en tæt kamp i den kommende weekends Valvoline DM-Finalen på FDM Jyllandsringen.
 

Blot to points adskiller Bjørn Smedegaard Laursen, Nimtofte, og Michael Christensen, Varde, på de aktuelle placeringer som henholdsvis nummer tre og fire. Bag dem følger trioen Martin Sally, Hjortshøj, Jacob Kristensen, Selling, og Claus Christensen, Århus, der allerede har en teoretisk mulighed for at sikre sig det sidste stykke metal, der er i spil.

Alt tegner derfor til, at det bliver mellem Bjørn Smedegaard Laursen og Michael Christensen, at den reelle kamp kommer til at stå. Og ingen af dem er i tvivl om, hvem der klarer sig bedst i den duel.
”Det gør jeg,” siger de to nærmest i kor.


Michael Christensen og Bjørn Smedegaard Laursen kæmper om bronzen i Renault Clio Cuppen ved Valvoline DM-Finalen på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

De to duellanters indgang til klassen er vidt forskellig. Bjørn Smedegaard Laursen har med en enkelt sæsons pause været med i Renault Clio Cup siden klassens start i 2004, mens Michael Christensen er debutanten, der ville prøve nye udfordringer efter et par DM-titler i rallycross.

”Det er jo min debutsæson. Jeg har ikke så megen erfaring omkring set-up, men vi har da ramt det rimeligt, næsten fra sæsonstart, og så har jeg kunnet køre stærkere og stærkere, efter at jeg har lært bilen bedre og bedre at kende. Det har rykket nogle grænser,” siger Michael Christensen, som har været fast mand på podiet ved de fire seneste løb i klassen.

”Man må sige, at Michael har sat en slutspurt ind,” siger Bjørn Smedegaard Laursen anerkendende. ”Men han har været hurtig hele sæsonen, men der er også andre, som har fået fart i bilerne.”

”Man skal huske at lade være at undervurdere sine konkurrenter, men mine chancer er lige så gode, som de har været hele tiden. Men der er jo også nogle af de andre kørere, som er blevet væsentligt hurtigere i løbet af sæsonen, og jeg har måske været mere stabil. Samtidig har jeg skiftet til en ny bil, og det har været yderst vanskeligt. Men jeg har fundet ud af det ret hurtigt alligevel, for jeg har ikke kunnet køre så hurtigt i den gamle, som jeg kan i den nye.”

Selv om han tegner til at blive årets debutant i Renault Clio Cup, føler Michael Christensen også, at mulighederne for at blive årets sidste medaljetager i klassen er til stede.
”Sidste gang vi kørte på Jyllandsringen, var det første gang, Bjørn kørte i sin nye bil, men der var jeg hurtigere i tidtagningen. Og det går jeg ud fra, at jeg kan være igen. Det var jeg også de sidste to gange på Sturup og Padborg Park,” slår Michael Christensen fast omkring sine muligheder og ambitioner.

”Eftersom min formkurve er gået opad, så er chancerne okay. Jeg er nok under dog, men jeg kører da for det,” slutter han.

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac.KørerModelPoint
1Per PoulsenRenault Sport Clio III266
2Martin ClausenRenault Sport Clio III221
3Bjørn SmedegaardRenault Sport Clio III147
4Michael ChristensenRenault Sport Clio III145
5Martin SallyRenault Sport Clio III126
6Jacob KristensenRenault Sport Clio III123
7Claus ChristensenRenault Sport Clio III122
8Dennis BannergaardRenault Sport Clio III100
9Steffen LarsenRenault Sport Clio II90
10Anders ByrielRenault Sport Clio III89
11Thue KristensenRenault Sport Clio III73
12Christian JakobsenRenault Sport Clio II64
13Martin FrederiksenRenault Sport Clio III50
14Roland PoulsenRenault Sport Clio III38
15Ronnie BodekærRenault Sport Clio II36
16Ulrik LarsenRenault Sport Clio II31
Jan EngelbrechtRenault Sport Clio III31
18Kent BernsdorfRenault Sport Clio III22
19Rene HoffRenault Sport Clio III19
20Brian MikkelsenRenault Sport Clio II17
21Lars ChristensenRenault Sport Clio II16
22Stian PaulsenRenault Sport Clio III12
Ronni NielsenRenault Sport Clio II12
24Henrik LarsenRenault Sport Clio II11
25Nicki JensenRenault Sport Clio II4
Allan BengtsonRenault Sport Clio II4
27Therese SvenssonRenault Sport Clio III3
28Ole KlitgårdRenault Sport Clio III1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bjørn Smedegaard Laursen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 12/10/08 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS