Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Perfection Racing tabte løbet
– og vandt mesterskabet

Danish Endurance
Championship 

07/10/08 

DEC - Danish Endurance Championship"Det føles helt forkert at vinde mesterskabet siddende i cafeen ved siden af banen."
Det var den første kommentar, der kom fra Michael Klostermann's mund, efter at han havde vundet DEC-mesterskabet i klasse 3 sammen med lillebror Claus og Kurt Thiim. En defekt kobling spændte ben for endnu en generel topplacering.
 

Der var fra start lagt op til et brag af en finale, da Perfection Racing's BMW M3 GTR blev rullet ud i formiddagens tidtagning. Mens konkurrenterne kørte banen tør, spændte mekanikerne Kurt Thiim fast i bilen og gjorde klar til at sætte hurtigste tid. Det tog også kun seks omgange, før teamet kunne konstatere at Kurt havde sat hurtigste omgangstid med et helt sekund ned til nærmeste forfølger. Ikke nok med det; kort tid efter begyndte regnen at falde over Padborg Park, og banen nåede ikke at tørre op før tidtagningen var slut.

Et par småjusteringer af bilens opsætning senere, kunne teamet forberede sig på fire spændende timer, hvor målet var at sikre sig mesterskabet i klasse 3 foran Heiselberg/Vestergaard i Ferrari 360. "Vi kører for at vinde løbet i dag, men vi tager ingen chancer, for mesterskabet er trods alt vigtigere", pointerede Michael i ventetiden, der blandt andet blev fordrevet med kagespisning - jovist, Perfection Racing's faste kagekone havde igen sørget for velsmagende energi til de hårdtarbejdende.

Mens vejrguderne skiftevis sendte regnvand og solskin over banen, der midlertidigt er omdøbt til Badborg Park, blev den hvide BMW gjort klar til at starte i forreste position kl. 14. Vanen tro startede Kurt i bilen, og det omskiftelige vejr betød at man valgte at montere intermediate dæk. Det viste sig at være en uheldig beslutning, for netop som starten gik, brød regnen atter ud, så man måtte tage et uplanlagt pitstop få omgange efter.

Med fire friske regndæk på bilen, var Kurt's opgave at komme tilbage i toppen af feltet og passere Ferrarien, der udgjorde den eneste reelle trussel mod mesterskabet. Hurtigt var omgangstiderne konstant blandt de hurtigste, og på hver omgang blev der halet ind på de forreste. På dette tidspunkt kørte han omgangstider, der var markant hurtigere end både Ferrari’erne og Porschen.


Kurt Thiim gennem chikanen.
(Foto: Gripping Media)

Efter et to-timers stint til Der Kurt, der havde medbragt medlemmer af sin tyske fanklub, var turen kommet til Claus, der strålede af sejrsvilje. Det viste han også bag rattet, hvor han kort tid efter at være kommet på banen satte hurtigste omgangstid. Da han efter omkring en times kørsel vendte tilbage til pitten for at overlade rattet til storebror Michael, var situationen en anden. "Koblingen er ved at stå af. Den glider helt vildt!", lød dommen fra den velvoksne kører. Med en time tilbage af løbet skulle der tænkes hurtigt. Desværre var der ikke noget at gøre, så bilen blev pudset og gjort klar til at køre en enkelt omgang i den sidste halve time, så bilen ville blive registreret som fuldført. Rensemidler og papir blev brugt i store mængder for at få den møgbeskidte BMW til at skinne om kap med de pokaler, der stod i udsigt.


Mesterskabet skal fejres.
(Foto: Gripping Media)

Michael startede bilen og blev skubbet i gang med 29 minutter tilbage af løbet, humpede to omgange rundt på banen og kørte tilbage i pitten. Således var mesterskabet sikret, men absolut ikke på en tilfredsstillende måde. "Det er fint nok at vinde mesterskabet, men det kunne have været sjovt at vinde det på racerbanen", sukkede Claus. Sammen med storebror gik de på rov efter trøstespise i banens cafeteria, mens konkurrenterne kørte i mål på banen. Da alle biler var kommet sikkert tilbage i pitten, blev der trykket hænder, krammet og skålet i champagne. Det var - trods alt - en ret god fornemmelse at vinde mesterskabet...

Opskriften på at vinde et mesterskab synes meget simpel: Man tager et par habile kørere og sætter dem i en god bil. Så får man de bedste folk i landet til at bygge og servicere bilen. Til sidst tilsætter man en smule held, godt kammeratskab og kampånd, og så har man en rigtig god pakkeløsning.


Vindertrioen.
(Foto: Gripping Media)

"Der er ingen tvivl om, at en rigtig stor del af dette mesterskab er på grund af vores dygtige folk, der har knoklet for sagen, lige meget om det er koldt, vådt og hårdt. De har leveret varen", kunne en meget glad Kurt Thiim fortælle efter sit første danske mesterskab siden 1975, da han blev dansk mester i go-kart.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Claus Klostermann
  • Kurt Thiim
  • Michael Klostermann
  • Perfection Racing
  • Padborg Park
  • 04/10/08 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •