Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

En omgang blev afgørende i langdistanceløb

Danish Endurance
Championship 

06/10/08 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDansk-tysk duo besejrede dansk Le Mans-veteran
Padborg Park afsluttede søndag eftermiddag sin sjette sæson med et varieret og righoldigt program, hvor årets sidste løb blev en finale i 1600 Challenge med stribevis af overhalinger, overraskende momenter og dramatiske sammenstød. Michael Markussen, Espergærde, endte med at sejre i klassens to sidste løb, men det var Jacob Gejl Pedersen, Holbæk, som endte med at løbe med guldmedaljen som ny DASU-mester i klassen.
 

Endurance Finalen var netop også finale i disciplinen Endurance – langdistanceløb for sportsvogne, hvor den berlinske duo Ronny Wechselberger og Robert Schlünssen, begge Tyskland, først formåede at passere de stærkt startende teamkammerater Mike Mathiesen og Jesper Wulff Laursen, Varde/Harlev, og siden at køre fra Le Mans-veteranen Lars Erik Nielsen, Vedbæk, som i denne weekend dannede par med Henrik Jansen, Roskilde. Lars Erik Nielsen har tidligere været på podiet på Le Mans, og det kom han også denne gang, men det var ikke på det øverste trin, for her stod Ronny Wechselberger og Robert Schlünssen, der nåede at køre en omgang mere i det to timer lange løb. Løbssejren til Ronny Wechselberger og Robert Schlünssen betød også, at holdet blev samlet vinder af deres klasse i Sportscar Endurance Cup.


Robert Schlünssen besejrede den danske Le Mans-veteran Lars Erik Nielsen på Padborg Park og sikrede sig den samlede sejr i Sportscar Endurance Cup sammen med Ronny Wechselberger.
(Foto: Morten Alstrup)

Her gik klassesejren og den samlede mesterskab i klasse 2 for de danskbyggede Aquila SR1-racerbiler til Michael Jacobsen/Peter Rønn, Vejen/Esbjerg, og netop for Michael Jacobsen blev det ekstra givtigt. Han har været sæsonens mest stabile kører i klassen, og det endte med, at han også kunne afslutte dagen som samlet vinder af SR1-klassen foran Björn Felix Hansen, Tyskland, og Mikael Gustavsson, Sverige.

Klassen for de hurtigste sportsvogne blev vundet af Jan O. Pedersen/Willy Jørgensen, Middelfart/Odense, og det var medvirkende til en titel til Jan O. Pedersen. Dog ikke sammen med Willy Jørgensen, men derimod med Jens Kristoffersen, Slagelse, som han endte à points med.

Slutstilling i Sportscar Endurance Cup – klasse 1:

Plac.KørereMærkePoint
1.Ronny WechselbergerPeugeot Spider60
Robert SchlünssenPeugeot Spider60
2.Steffen MøllerPeugeot Spider52
Nicolai StampePeugeot Spider52
3.Mike MathiesenPeugeot Spider47
Jesper Wulff LaursenPeugeot Spider47

Slutstilling i Sportscar Endurance Cup – klasse 2

Plac.KørereMærkePoint
1.Michael JacobsenAquila SR160
Peter RønnAquila SR160
2.Björn Felix HansenAquila SR155
3.Mikael GustavssonAquila SR147
Calle GustavssonAquila SR147

Slutstilling i Sportscar Endurance Cup – klasse 3

Plac.KørereMærkePoint
1.Jens KristoffersenRadical SR860
Jan O. PedersenRadical SR860
2.Søren Juul KristiansenRadical SR352
3.David AppleyardRadical SR350

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Henrik Jansen
  • Lars Erik Nielsen
  • Robert Schlünssen
  • Ronny Wechselberger
  • 05/10/08 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK
  • 05/10/08 - Padborg Park - SR1 Challenge
  •