Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Poulsens store gennembrud

WTCC 
06/10/08 

Tredjebedste privatkører i VM-løbet på Monza
Den danske DTC-kører Kristian Poulsen har i weekenden slået sit navn fast som fuldgyldigt medlem af klubben "verdens bedste standardvognskørere". I søndagens andet VM-løb på Monza, en af verdens hurtigste og mest krævende racerbaner, kørte han sig op fra en startplacering som nr. 26 til en slutplacering som nr. 15 og blev dermed tredjebedste privatkører efter de to mesterskabsførende, spanieren Hernandez og italieneren D'Aste, men foran tyskeren Engstler, alle i BMW 320 Si.
 

De fire bedste privatkørere kom ind på pladserne 13, 14, 15 og 16.


Kristian Poulsen har kørt sig til et fuldgyldigt medlemskab af klubben "verdens bedste standardvognskørere". Kristian Poulsen ses med rød kørerdragt.
(Foto: Michael Eisenberg)

Kristian Poulsen kørte i weekenden for det tyske Wiechers Sport, og i første løb mødte han mange problemer: "Radioforbindelsen virkede ikke, så under den rullende start kunne jeg først give gas, da jeg så de andre gøre det. Det kostede nogle placeringer. Jeg fik kørt mig op, og lå lige efter min teamkammerat, japaneren Aoki, da schweizeren Menu helt unødvendigt puffede til mit venstre baghjul under nedbremsningen til Parabolica, hvor vi kommer hen med 250 i timen. Det kostede en snurretur, og så kunne jeg starte forfra," konstaterede en ærgerlig Kristian Poulsen. På sidste omgang knækkede desuden hans kardanaksel, så han måtte udgå.

I andet løb var Poulsen derfor sat op til dåd: "Efter en god start kørte jeg mig op gennem feltet og overhalede Aoki for enden af langsiden. Så snurrede en konkurrent foran os, jeg bremsede og undgik ham lige, mens Aoki ramte ham midtskibs," fortæller Kristian Poulsen.

Nedbremsningen koste 50 meter til de forankørende, og Poulsen mistede derfor slipstrømmen til Hernandez og D'Aste og måtte i stedet forsvare sin placering over for tyskeren Engstler, som han havde overhalet undervejs. "Når man mister slipstrømmen, koster det 1½ sekund pr. omgang," forklarer Poulsen.


Med en imponerende opkørsel i andet løb avancerede Kristian Poulsen fra en startplacering som nr. 26 til en slutposition som nr. 15 og tredjebedste privatkører i VM-løbet på Monza.
(Foto: Michael Eisenberg)

Danskerens indsats var så meget mere imponerende, som han var eneste privatkører, der kørte med 30 kilo ballast: "Alle de andre havde nul kilo med, og det gør altså en stor forskel," konstaterer Kristian Poulsen.

"Det var en kæmpe oplevelse at være på Monza. Man skal holde tungen lige i munden, for tre steder pr. omgang klokkede vi 257 kilometer i timen, og i nogle sving kører man lige så hurtigt som på langsiden på Jyllandsringen, altså 185 i timen," grinede en tilfreds Kristian Poulsen i pitten på den kendte Formel 1 bane.

Det er Kristian Poulsens mål at køre alle VM-seriens løb i Syd- og Mellemamerika samt Europa og Asien i 2009: "Jeg tror godt, jeg kan gøre mig gældende i privatcup'en, det synes jeg, at jeg har bevist nu" slutter den dygtige kører.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Wiechers-Sport
  • Monza
  • 05/10/08 - Monza - WTCC - FIA VM
  •