Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Kasper Andersen røg ned på 9.-pladsen

SuperLeague 
06/10/08 

- efter et fatalt dækskifte
Først var det motorproblemer, så satte speederen sig fast, og da det endelig så ud til at Kasper Andersen skulle køre med om podieplaceringerne ødelagde et dækskifte chancerne for en topplacering.
Spørgsmålet er hvad Kasper Andersen har mest brug for efter de to løb på Zolder i Belgien, en psykolog eller en mekaniker?
 

- Begge dele kommer det hurtigt fra Kasper Andersen - dog med et smil - da han atter sætter kursen mod Danmark.

Efter 3 løbsweekender uden de forventede topplaceringer i Superleague Formula, skal han kigge dybt i kassen med selvtillid for at hive det bedste ud af sig selv og bevare troen på, at næste gang vender det.

- Jeg er overbevist om, at det nok skal vende, og at jeg kan køre lige op med de bedste i denne klasse. Sagen er, at du efter mange problemer med bilen begynder at fokusere på, om bilen nu holder, i stedet for at fokusere på banen og farten. Heldigvis kørte jeg nogle rigtige fornuftige omgange i det andet løb på Zolder, hvor jeg var helt med fremme og kæmpe om podieplaceringerne. Og det er disse oplevelser, jeg skal arbejde videre med, siger Kasper Andersen.


(Foto: KA Racing)

Uanset hvad, så må man konstatere, at Kasper Andersen har taget sin del af de begynderproblemer, der altid er med en ny klasse. På Zolder startede motoren med at sætte ud ved lørdagens træning. Et problem, der blev være og være efter hånden som træningen skred frem.

- Da jeg kørte ud til lørdagens kvalifikation, var jeg godt klar over, at jeg ikke havde en chance – men på det tidspunkt kunne vi ikke nå at skifte motoren, siger en ærgerlig Kasper Andersen.

Motoren skulle være skiftet, men blev i stedet udbedret. Heldigvis for Kasper, regnede det så meget i Belgien, at motorydelsen ikke fik afgørende betydning for placeringerne. Alt så da også lovende i første afdeling, da Kasper elegant havde kørt sig op fra en 16. til en 7.-plads midtvejs i løbet. Men så sætter gaskablet sig, og efter en snoretur på den regnvåde bane svigter bagbremserne også – også var det løb forbi.

I andet løb startede Kasper fra en startplacering som nummer 4. Efter en perfekt start var han oppe som nr. 3 og han udnyttede fikst starten efter safetycar til at køre sig op på 2.-pladsen. Desværre fik Kasper igen problemer med gaskablet og efter en tur i rabatten, var han tilbage på 4. pladsen. Den placering forsvarede han flot indtil der manglede ca. 8 min. af løbet, hvor han kørte i pit for at skifte dæk.

- De dæk jeg fik på var umulige at køre på. Uanset om jeg kørte i 3. eller 4. gear spandt hjulene på den våde bane. I forhold til konkurrenterne tabte jeg ca. 2-3 sekunder pr. omgang hvilket betød, at jeg stille og roligt røg ned på 9.-pladsen, siger Kasper Andersen.

Han ser nu frem til Estoril den 18.-19. oktober, hvor han i en nyrenoveret superleagueracer skal forsøge at køre sig op i tabellen.


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • Olympiacos
  • Zolder
  • 05/10/08 - Zolder - SuperLeague
  •